Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Miben tudnék a helyzetemen...

Miben tudnék a helyzetemen könnyíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom, jó helyre írok-e, valószínűleg ez nem a megfelelő kategória ehhez, de azért részben ide is tartozik a kérdésem. Igazság szerint nagyon el vagyok keseredve az utóbbi időben. Sajnos több tényező is már eléggé feltette ez ügyben a pontot az i-re. Kezdeném úgy, hogy nincsenek barátaim, de abszolút nincsenek, nincs kihez szólnom, nincs akivel megbeszélhetném a nyűgömet-bajomat és még velem korú is lenne egyben. Eddig százezer csalódás ért barátkozási téren, mindig mindenki kihasznált majd elhajított, ha már nem volt rám szüksége. Az eddigi összes kapcsolatom csak egyoldalú volt, mindig én írtam, keresetem a másikat, ők viszont engem soha. Ez nagyon rosszul esik. És mindig látom, hogy másoknak meg például egy közösségben, legyen az osztály, munka, csoport, de vannak barátaik. Nekem pedig mindig marad a magány.

Ugyanekkor a családomban sincsenek a dolgok rendben, egyedül édesanyámra számíthatok, rá viszont minden esetben 100%-osan. Testvérem több száz kilóméterre él tőlem, sokszor elfoglalt, illetve nem is nagyon keresi ő se senkinek a kapcsolatát, megvan magának. Az apámmal meg nagyon hideg a viszony, sokat bántott az évek során, szinte semmit nem tudok vele megbeszélni, semmi komolyabbat, mindig olyan felületesen, érzelemmentesen állt hozzám. Probléma esetén mindenből hátrál, számtalanszor hagyott már cserben, ugyanakkor meg mindig irányítani akarja az embert.

Beteg voltam hosszasan 4 éven keresztül, amiből már azt hittem sikerült meggyógyulnom, de kiderült, hogy csak rosszabb lett az állapotom, és kialakult egy elég vészes betegségem is. Ezt nagyon nehezen tudom feldolgozni, nagyon rossz, nagyon fáj és elkeserít, hogy miért alakult ez is így.

Ezen felül párkapcsolatom sincs, pont annyira megy az is jól, ahogy a barátkozás is. Konkrétan az illető, akivel együttjártam, miután minden szépet és jót mondott nekem, beígért, egyszer csak, mint akit kicseréltek, nemtörődöm lett velem. Pedig semmi nem történt részemről, én őt nagyon szerettem. Kiderült, hogy a nemtörődömségének az oka, hogy megcsalt.

Igazat megvallva, nagyon el vagyok keseredve, reménytelennek látom az egész helyzetemet, a gyógyulást a betegségből, a barátkozást, a párkapcsolatot, a családi helyzetet. Egy szóval: mindent. Eddig mindenki felé nyitottam, mostmár eljutottam arra a szintre, hogy belefáradtam a dolgokba, nem akarok többé kudarcot. Még csak 18 éves vagyok, de annyi rossz dolgon kellett keresztül mennem.

Hogyan tudnék segíteni a helyzetemen? Mit tehetek, hogy jobb legyen? Minden választ nagyon megköszönök előre is!

tegnap 23:12
 1/5 anonim válasza:

Akik komolyan veszik a barátságot, azoknak kevés az igaz barát az életében, ezért meg kell tanulni egyedül is boldogulni, ami nehéz, de nem lehetetlen.

Ha saját magad erősebbé teszed, akkor könnyebben fogod átvészelni a magányos éveket. Sokáig teljesen egyedül voltam én is, nemrég találtam egy jó barátot, akivel meg tudjuk beszélni a dolgokat.

Remélem sikerül neked is 😊!

tegnap 23:39
 2/5 anonim válasza:
Először is a boldogságot a lelkedben kell meglelni. Keress apró örömöket a napodban. Pl szép az idő, vagy meg tudod nézni a kedvenc sorozatod, mert ráérsz, vagy sikerül valahová időben eljutni stb stb. Nézzél vidám videókat, bakiösszeállításokat, kandi kamerás megtréfálásokat, vígjátékokat. Hallgasd vidám dalokat. Vannak ingyenes társkereső oldalak. Próbálj az életben is minnél többet beszélgetni az emberekkel. A legfontosabb dolog, hogy ne kattogj a múlton. Az már elmúlt. Ne hergeld magad mindig azzal előre, hogy biztos ez lesz, vagy az lesz. Remélem tudtam segíteni picit
tegnap 23:51
 3/5 anonim válasza:

18 évesen ne a barátságokra/párkapcsolatra gondolj, hanem építsd az életed

Temetkezz a munkába

ma 00:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindnyájatoknak a válaszokat!

1-es, igen ebben nagyon igazad van. Talán az is a baj nálam a barátkozással meg az emberekkel való kapcsolatteremtéskor, hogy hatalmas a szívem, és én túlszeretek akár bárkit is, nálam mindig voltak második esélyek. Talán túl nagy a szívem, és ez a baj. De már úgy érzem, hogy megszakad a szívem a fennálló helyzetemtől.

2-es igazad van, neked is. Csak az a gond, hogy már olyan kilátástalannak, szomorúnak élem meg a dolgokat, hogy az ilyen apróságokat észre se veszem, hisz mindig van valami baj, valami nagyobb probléma, ami eltompítja az esetlegesen szépet. Jó dolgok amúgy nagyban nem történnek velem, soha semmi nem szokott sikerülni.

3-as építem az életem, rengeteget dolgozok, tanulok, hogy előrébb léphessek az életben. Kitűnő tanuló voltam-vagyok az iskolámban, nagyon meg vannak elégedve velem a tanáraim az odafordulásom és a tanulásba fektetett energiám és munkám miatt.

ma 00:25
 5/5 anonim válasza:
Hát figyelj, én is azt mondom hogy engedd el a negativitást. Ami nehéz, sőt nagyon nehéz, de ha egyszer sikerül megragadni a dolgok pozitív oldalát akkor sokkal boldogabb leszel, a boldogság meg hozza a barátokat, kapcsolatot, a boldog életet lényegében.
ma 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!