Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Hol és hogyan lehetne csatlako...

Hol és hogyan lehetne csatlakozni aktív eutanáziáért küzdő csoportokhoz, szervezetekhez?

Figyelt kérdés

Nem öngyilkos szektára vagy hasonló törvénybe ütköző dolgokra gondolok.

Ezt az érzést (nem pillanatnyi, hanem lényegében egész életem során fennálló) csak az tudja megérteni, aki hasonlóan érez és nem bagatellizálja el, hogy mentem volna katonának, árkot ásni vagy igyam le magam vagy hasonló tipikus ősmagyar jótanácsok...

Ma már lassan mindenkinek mindenhez nem hogy joga van, de komoly szervezetek állnak mögötte (pl. LMBTQ), de a legártalmatlanabb dolgot, hogy meghalhasson valaki méltósággal, ne betonon csapja szét magát vagy mozgó jármű elé ugorjon, arra nincs lehetőség.

Pedig állítólag nem szolidáris a kormányunk, mégis szenvtelenül, mint valami hülye ChatGPT löki a segélyvonalat (nem mintha egy normálisabb pszichoterápiára könnyebb lenne bekerülni, mint csípőprotézis műtétre), mintha ez bármin változtatna, mintha átírná az ember személyiségét.

Ahogy a sejtek között is pusztulnak a selejtek, az életigenlő, (reális) célokkal rendelkező, beilleszkedni képes többségi társadalomnak is jó lenne, ha ilyen magunkfajta nyomoroncok nem léteznének többé, nekünk meg aztán pláne.

Anyánk persze sirathatna, de az ilyen emberek siratnak mindent, majd elmúlik, túlteszik magukat rajta. Illetve visszautalva, ha a betonon csapja szét magát az ember se lesz jobb az állítólagos "szeretteknek" (már ha azok is nem valami elcseszett érdekből vagy társadalmi elvárásból "szeretnek").

Szóval a kérdés, hogy van-e valami olyan közösség, mint a hajléktalanoknak az AVM, a vallásosoknak a vallási csoportok, az LMBTQ-knak a Pride és hasonló és mennyire lehetne jogi keretek között ezt létrehozni. Ismétlem: nem öngyilkos szektára vagy egymás felbátorítására gondolok, csak minél többen vagyunk, annál inkább tudnánk a jogi keretek megteremtéséért lobbizni.

nov. 28. 10:40
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

7-es:

Összességében az egész életem egy negatívum. Kamaszkorban kezdődött, de leginkább talán az önismeret ébresztett rá, kisgyerekként is fura voltam.

Nem tudnak foglalkoztatni az átlagos dolgok és ez évről-évre nem hogy jobb, hanem rosszabb lesz. Kezdetben csak elkönyvelték, hogy én nem vagyok bulizós. Szexuális vágyam persze volt, ezért csapódtam társaságokhoz nem sok sikerrel. Sem az elvárt attitűdök valamelyikét nem tudtam hitelesen felvenni és fenntartani, sem én magam nem éreztem jól magam a bőrömben.

Az anyagi helyzetem is "segített" benne, de valójában az igazi motiváció itt is az volt, hogy ne kelljen dolgoznom. Nem lustaságból, persze a munkák többsége eleve nem is vonzott, hanem, hogy ne kelljen egy folyamatos maszkot viselnem azért, hogy elviseljem az embereket, azok meg mindenképp vannak, mindegy, hogy kollégák, ügyfelek, vezetőség, stb.

Minden témakörhöz, szakterülethez úgy álltam, hogy annyira ástam bele magam, amennyire a közvetlen túlélésem és boldogulásom rákényszerített, de utána már az se mozgatott meg, ezért szakbarbár se tudtam lenni, semmilyen specializált tudást elmélyíteni.

Mivel a kezdeti tőkém, hátterem teljes mértékben 0, a FIRE sem reális opció, de attól is csak valami remete lennék, megterhelő lenne kialakítani és fenntartani egy ál-életet, hogy kamuzok valami home office munkát, miközben ETF hozamokból élek.

Semmilyen legális vagy illegális tudatmódosító nem volt képes érdemben változtatni az állapotomon, orvostudományi kísérleti nyúl meg nem akarok lenni, sem masszív drogos/alkoholista.

Lényegében egyre inkább nihilista vagyok és bármikor is egy kicsit is látszólag "beilleszkedtem" akár baráti társaságokba, akár párkapcsolatféle alakult, egy kicseszett álarcot húztam magamra, de végezetül már az egész értelmét is elkezdtem megkérdőjelezni, hiszen nem önmagamért voltam fontos, nem engem kedveltek, hanem a szerepet, amit játszottam.

tegnap 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!