Hol és hogyan lehetne csatlakozni aktív eutanáziáért küzdő csoportokhoz, szervezetekhez?
Nem öngyilkos szektára vagy hasonló törvénybe ütköző dolgokra gondolok.
Ezt az érzést (nem pillanatnyi, hanem lényegében egész életem során fennálló) csak az tudja megérteni, aki hasonlóan érez és nem bagatellizálja el, hogy mentem volna katonának, árkot ásni vagy igyam le magam vagy hasonló tipikus ősmagyar jótanácsok...
Ma már lassan mindenkinek mindenhez nem hogy joga van, de komoly szervezetek állnak mögötte (pl. LMBTQ), de a legártalmatlanabb dolgot, hogy meghalhasson valaki méltósággal, ne betonon csapja szét magát vagy mozgó jármű elé ugorjon, arra nincs lehetőség.
Pedig állítólag nem szolidáris a kormányunk, mégis szenvtelenül, mint valami hülye ChatGPT löki a segélyvonalat (nem mintha egy normálisabb pszichoterápiára könnyebb lenne bekerülni, mint csípőprotézis műtétre), mintha ez bármin változtatna, mintha átírná az ember személyiségét.
Ahogy a sejtek között is pusztulnak a selejtek, az életigenlő, (reális) célokkal rendelkező, beilleszkedni képes többségi társadalomnak is jó lenne, ha ilyen magunkfajta nyomoroncok nem léteznének többé, nekünk meg aztán pláne.
Anyánk persze sirathatna, de az ilyen emberek siratnak mindent, majd elmúlik, túlteszik magukat rajta. Illetve visszautalva, ha a betonon csapja szét magát az ember se lesz jobb az állítólagos "szeretteknek" (már ha azok is nem valami elcseszett érdekből vagy társadalmi elvárásból "szeretnek").
Szóval a kérdés, hogy van-e valami olyan közösség, mint a hajléktalanoknak az AVM, a vallásosoknak a vallási csoportok, az LMBTQ-knak a Pride és hasonló és mennyire lehetne jogi keretek között ezt létrehozni. Ismétlem: nem öngyilkos szektára vagy egymás felbátorítására gondolok, csak minél többen vagyunk, annál inkább tudnánk a jogi keretek megteremtéséért lobbizni.
Ez engem is érdekel.
Igazad van, kérdező, én is csak kolonc vagyok saját magamnak is.
Jó lenne, ha eldönthetném, mi legyen az "életemmel".
Attól hogy pár elmebeteg kigondolta ezt az ötletet fajnemesítés egyik eszközeként, attól még ez is csak egy öngyilkos szekta, hiába aggatnak rá bármiféle tudományos jelzőket.
Miért gondolod, hogy az asszisztált öngyilkosság megoldás bármire is?
Arra nem gondoltál még, hogy talán nem az alany a hibás, hanem maga a rendszer a rossz, amibe az emberek bele lettek kényszerítve?
#9-es válaszoló, teljesen egyetértek veled!
Azért is, mert volt "szerencsém" látni súlyos beteget haldokolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!