Van esetleg köztetek ex-Jehova tanúja, vagy "tanú", akinek felnyílt a szeme és szívesen beszélgetne a tapasztalatairól velem?
#9:
Rendben, akkor várom privátban. Nincs ilyen ismerősöm, volt 1-2 ilyen térítő akivel beszélgettem az utcán, de ateista vagyok, nem hiszek ebben.
Hallottam róla, hogy elég nehezen megy ez a dolog, mert ugye akinek eddig csak tanú barátai voltak, azok egyedül maradnak, ha egyedül nekik nyílt fel a szemük.
Arról is hallottam, hogy a covidos kényelmes zoomos meetingek sokaknak segítettek rájönni hogyan is lehetne szebb az élet, akár a szektán kívül is.
"én max a Bibliát fogadom el, nekem nem kellenek az Őrtorony meg az ehhez hasonló kiadványaik, de nyilván rosszul fogadták. Jöttek a szokásos mondataik. És a szankciók"
Akkor ez a szekta nem olvasta el a Bibliából azt a mondatot, hogy semmit se tégy hozzá és semmit se végy el belőle. Jézus tanításának lényegéről meg pláne nincs fogalmuk.
Jó, hogy kiszálltál ebből a - leírás alapján - őrült szektából. Szerencsére nincs velük tapasztalatom, tehát nem tudok válaszolni a kérdésre.
Szerencsére mi, a szektán kívül sokan vagyunk gondolkodó emberek. Üdvözlünk újra magunk között, ahol megengedjük, hogy legyen más véleményed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!