Illik-e eladó lánytól elkérni a számát/instáját?
Hogyan is?
Figyelt kérdés
Főleg arra irányul a kérdésem, hogy mennyire zavaró ez általában ilyen munkakörben dolgozó lányoknak? Esetleg mi a helyes megközelítési módja a dolognak?
Mielőtt bárki azt gondolná, hogy csak amiatt akarnám mert kedves volt velem, nem, nem emiatt akarnám tudom hogy eladó mindenkivel kedves, tetszik a kisugárzása, természete, jó fejnek tűnik. Már sokszor találkoztunk, mert mindennap járok oda szinte, sokszor volt már eszembe hogy elkérjem, de nem tudom mi lehet a legjobb módja. Egy kis éjjel nappali boltról van szó egyébként nem tesco, meg hasonlók.
jan. 5. 10:06
1/9 anonim válasza:
Én a kereskedelemben dolgozom és eléggé kellemetlen, ha valaki nyomul rám, akkor is ha csak óvatosan. Amúgy kérdezd meg tőle, h lenne e kedve ismerkedni. Választ fogsz kapni.
jan. 5. 10:18
2/9 anonim válasza:
Nyilván ha szeretnéd megismerni, ahhoz el kell kérned valamilyen elérhetőségét és sajnos ezt máshol nem tudod megtenni csak a munkahelyén, éppen ezért ez kényes téma. Én magam is diákmunkásként dolgozom kasszásként egy hipermarketben, így néha már az is problémát okoz, ha nagyon beszédes a vásárló és nem halad a sor és emiatt engem fednek meg. Emiatt lehet át sem gondolja, és kénytelen lesz udvariasan rávágni hogy nem.
Azt javaslom, hogy az egyik alkalommal amikor elmész vásárolni és kevesen vannak a vásárlók, azaz van lehetőségetek beszélni picit mert nem tartasz föl senkit akkor próbálkozz. De ne legyél nagyon tapadós, sem rámenős sajnos a pénztárosokkal elég sokat "viccelődnek" ilyen téren amit el "kell" úgymond viselniük, ennek ellenére legyél határozott, hogy tudja komolyan gondoltad és nem csak a pillanat hevében benyögött vásárlói kis poén részét képezte ez a randi felhívás.
jan. 5. 11:57
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kis boltról van szó, általában senki vagy maximum 1-2 ember, esetleg alkoholisták míg zárva a kocsma szoktak ott lenni. Én legtöbbször csak estére jutok el oda, ha érkezem hazafele, mindig meg szoktam állni venni valamit, ha csak 2 banánt, egy kenyeret ha még van. Sok év nem valószínű, hogy van köztünk Mert én is 20-as éveim elején vagyok, ő is ott körül lehet. De megfogadom a tanácsot, ha arra járok és nincsenek sokan beszélgetek egy kicsit vele aztán, ha úgy van elkérem az elérhetőségét. Nagyon régóta járok ebbe a boltba, régebben is beszélgettem már itt eladókkal, csak nem ilyen szándékkal, ő körülbelül egy éve dolgozhat itt. Egy szó mint száz, nem tudom miért mesélek novellát, köszönöm a válaszokat még egyszer.
jan. 5. 12:37
4/9 anonim válasza:
Szerintem is először csak próbálj meg beszélgetni vele, aztán meglátod, hogyan reagál. Általános dolgokról, hogyan él, mi érdekli, mivel tölti a szabadidejét.
jan. 5. 13:02
5/9 anonim válasza:
Ha rendszeres vásárló vagy próbálj vele rendszeresen ÉS röviden smalltalkolni. Ne tartsd fel a sort, tudd hol a határ. Írtad tisztában vagy vele hogy eladónak munkaköri kötelessége a kedvesség, szóval erről most nem kell írjak külön. De a lényeg az lenne hogy amikor beszélsz hozzá akkor érzékeld a határokat, mennyi a munkaköri és mennyi a tényleges szimpátia. Jópár ilyen smalltalk kör után már érezni fogod mennyire nyitott rád, na és akkor meg lehet próbálni a szabadidős irányba is terelni hogy nem-e tudnátok munka után beszélni/találkozni. Elöbbit arra értem ha netes megkeresést favorizálsz és írogatást, utóbbit ha klasszikus randi.
jan. 5. 14:17
6/9 anonim válasza:
"jó csaj vagy, megadod az instád?"
jan. 5. 14:24
7/9 anonim válasza:
Az is elegáns lehet ha te magad csúsztatod oda az online elérhetőséged neki egy papiron. Csak mivel visszajáró vásárló vagy, így kínos lehet ha utána kiderül mégse akart semmit :D Szóval ez is jó taktika, de inkább ha futólag ismerkedsz.
jan. 5. 14:27
8/9 anonim válasza:
Szóval végülis mert kedves volt veled. Mivel mást nem írtál, ezek szerint még nem is beszéltél vele.
Kicsit ciki így.. előbb próbalj már vele beszélgetni ahelyett hogy egyből rányomulsz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!