Van bárki, akiben érik a 'világgá menés' gondolata?
Hát asszem ennek is vannak fokozatai, felkészültségben. Bár a Bibliában is az van, hogy a madaraknak is adatik étel, nem kell megtermeszteniük azt vagy valami ilyesmi. Egyszerűen csak megindulsz és "követed Isten hangját".
Én azért azt javaslom, készülj: legyen pénzed, a világ bármely pontjáról végezhető munkád, vagy olyan készségeid amit szinte bárhol tudsz kamatoztatni, az sem árt ha tudsz több elterjedtebb nyelvet.
Én évek óta keresek ehhez hasonlóan nyitott, elszánt embert, aki nem luxus szállodák és éttermek végiglátogatását érti a világgá menés alatt.
Egyedül megpróbáltam de tényleg nem jó úgy. Legalábbis számomra. Szóval aki szintén érez erre nyitottságot írjon nyugodtan. Fiatal férfi vagyok, és van elég megtakarításom a kalandhoz.
Persze!
Te merre indulsz? Én keletnek.
Depressziós életszakaszaimban előkerül. Eltűnni, vagy elindulni egy irányba, aztán meglátjuk mi lesz. Vagy egy reptéren jutott eszembe, hogy kihagyom az átszállást és elveszek az Egyesült Államokban...
Szerintem abból következik, hogy nem tudok megoldani fontos feladatokat az életemben.
Egyébként azt mondják, hogy új környezetben az ember jobban ki meri próbálni új arcait, mert nem kötik azok a dolgok, hogy őt hogy szokta meg a környezete...
#7 Van, akinek az utazással járó környezetváltozás segít kizökkenni a régi megszokásokból és beidegződésekből és akár segíthet is megoldani az otthon felhalmozott problémákat.
Leginkább, mert egyedül vagy, rá vagy kényszerítve, hogy megoldd őket, nincs más, aki megoldja őket helyetted, így különben nem oldódnak meg. Illetve a nagyon más környezet, gyakran gazdag új ingerekben, élményekben, így képes lehet új motivációkat, ösztönzőket, lehetőségeket jelenteni.
Viszont jóval gyakoribb tapasztalat szokott lenni, hogy az otthon felhalmozott problémák megoldatlanul tartanak veled az útra is. Ha itthon magányos, depressziós voltál, unatkoztál, stb. Akkor jó eséllyel az utazáson sem tűnnek el ezek a feldolgozatlan gondok. Legfeljebb amíg sok minden más inger ér, addig nincs időd, energiád, figyelmed foglalkozni a problémáiddal, de amint egy kicsit beleszoksz, megnyugszol az új helyen, rögtön előjönnek a régi rossz gondolatok, nehézségek, hiszen nem megtanultál megküzdeni velük, hanem csak elmenekültél előlük - jó eséllyel egy olyan helyre, ahol még csak a barátok, rokonok, megszokott környezet segítségére sem számíthatsz, csak magadra.
Van akinek a mélyvízbe ugrás segít megtanulni úszni. De nem minden esetben garancia ez a sikerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!