Szociális szorongó emberekkel barátkoznék/ismerkednék?
Sziasztok!
Generalizált szociális szorongásban szendvedek már legalább 7 éve, és arra gondoltam, hogy szeretnék olyan emberekkel kortól (bár nyílván az lenne a legjobb, ha hasonló korú lenne, mint Én amelyet lent meg is addtam), nemtől függetlenül beszélgetni, vagy akár találkozni akik hasonló cipőben járnak, vagy akár a jövőben erre egy kisebb, nagyobb társoságot kialakítani. Amennyiben van már Budapesten ilyen működő csoport úgy abban is szívesen becsatlakoznék.
Itt elsősorban azok válaszát várom akik szeretnének beszélgetni a problémajukkal velem, vagy tanácsokat, hogy hol találok ilyen embereket.
Köszönöm előre is a válaszokat.
23F
Szia!
Nekem is van ilyesmi fóbiám, szorongásom, ha van kedved, nyugodtan írj.
Egyébként Facebookos csoportokban érdemes próbálkozni, ma már mindenre csinálnak vagy 100 csoportot. 😅
(25N Szeged)
Írtam.
Köszi a tippet a Facebook csoportos próbálkozásnak.
Szia én is az vagyok nekem is írhatsz. Egyébként ez van az egyik betegdokumentációban, minden jól le van benne írva, jobban most nem is tudnék semmit megfogalmazni magamról:
Az interjú kivonata:
Teodor 10. osztályos, technikumba jár. Az iskolaválasztásban nagyon tudatos volt. Szabadidejében sokat tanul. Hobbija
a műszaki dolgokkal kapcsolatos tervezés, szerelés. Előfordul, hogy ebben kudarcot él át, ilyenkor kétségbe esik.
Tanulás közben is foglalkoztatják a technikai dolgokkal kapcsolatos problémák. Néha könyvtárba megy tanulni, ahol
nyugodtabb a környezet.
Sokszor előfordul, hogy egy probléma megoldásába annyira belemerül, hogy nem tudnak elindulni otthonról.
Időtervezéssel egyébként is nehézségei vannak. Stresszkezelés területén szintén problémái vannak, néha rombolás is
előfordul.
Iskolában szociális fóbiája van, nem igazán tud a társaihoz közeledni, kapcsolatot teremteni velük. Halkan beszél,
izzad, szorong.
Régebben szeretett mozogni, futott, tornázott, teljesítmény túrán is részt vett.
Énképét tekintve inkább a negatív dolgokra koncentrál.
Teodor terápiás felmérését 2024.06.13-án végeztük.
Ennek kivonata:
Szemkontaktust tart, visszafogott, halk beszédű fiatal. Érdeklődése mentén szívesen kommunikál, egyéb kérdésekre
röviden válaszol.
Napirendjét nem tudja leírni, kereteket nehezen tartja.
Feszültségét nem érzékeli, saját indulataival, érzelmeivel nincs tisztában, így a kiborulás váratlanul történik nála. Ha
mégis észleli a feszültséget, a séta segít neki.
Énképének pozitív összetevőit nehezen tudja felsorolni: csendes, visszahúzódó, segítőkész, bátortalan, jószívű.
Információkat nehezen tud megszerezni pl. iskolában, mert nem mer kezdeményezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!