Vannak itt olyanok, akik hobbi szinten regényt írnak?
Igen, miért kérdezed?
Én egy nagyon hosszú regény sorozaton dolgozom több protagonistával, az eddigi állás szerint kb 250 protagonista teljes története lesz megírva (5-20 könyvsorozat/2 prota) [200-250 oldal/könyv és 10-15 könyv/sorozat] multiverzumi témában, de vegyes kategória teljesen, mivel romantikus, akció, sci-fi, supernatural hybrid, de mondjuk azt kalandregény.
Bízom a hosszú életben, szóval el vagyok Vele teljesen és boldoggá tesz.
2012 óta írom, rengeteg formája volt, az 1. 7 megírt komplett könyvpiszkozatot dobtam a kukába és 2016 után kezdett körvonalazódni az a forma, amit most tartok, ez a multiverzumi, romantikus, stb forma.
2025-ben a legelső sorozatból a legelső darabot szeretném kiadatni E-book formában és meg is jelentetni.
2013 körül írtam először, azt hiszem, és ki is tettem az egyiket wattpadra de le is töröltem azóta.
Azóta 27 történetet találtam ki, + kb 15 kisebbet, amikből még csak jelenetek vannak meg, lehet meg is maradnak rövid novellának:D
FB-s csoportokat mondanám én is, illetve vannak különféle olvasóklubok, hátha ott szerencséd lenne. Sajnos már nem emlékszem kinél volt, de pár hónapja láttam egy egész népszerű megmozdulást, ami keretében egymás könyveit kellet oda-vissza értékelni, komment formájában. Hátha egy ilyen folyamán is sikerülne barátokat szerezni.
Általános végén volt két (felnőtt fejjel) ciki fanfic-em, amikről jobb lenne inkább elfeledkeznem :D Nem a történetvezetéssel, a nyelvezettel volt gond, mert szerintem a koromhoz képest jól sikerültek, hanem annyira kiszámíthatóak és klisések voltak helyenként, hogy végül töröltem is őket. Anno blogspot-on voltak fent, egyiket sem fejeztem be. Párszor, gimi alatt, még neki futottam pár történetnek, de valahogy sosem voltam velük elégedett, és nem is éltek meg 3-4 fejezetnél többet.
Végül tavaly, több démonos történet elolvasása után, körvonalazódott bennem egy saját. A karakterekkel volt is egy lázálmom, amiből később az első rész született. Aztán hónapokig hozzá sem nyúltam, majd jött a nyár, egy elég kellemetlen mélyponttal karöltve, és 2,5 hónap alatt, 3-4 fejezet híján (kulcsszavas vázlattal vannak csak meg) megírtam az egészet (130+ oldal normál Word beállításokkal😅). Halloween-kor kapott a történet 3 előzményrészt, de azóta, sajnos, felé sem szagoltam.
Szerintem lenne benne potenciál (démon-angyal-ember történet, emberkísérlettel, családi drámával), de kellene még vele foglalkoznom jócskán (finomhangolás, jobb világépítés, és több, apró részlet elhintése, karaktermélyítés). Nagyjából emlékszem, miken kellene javítani, de valahogy mégsem sikerült magam erre rávenni.
Azt viszont nem tudom, mi lesz a sorsa, ahhoz azért tartom magam, hogy amíg nincsen kész, kellően megszerkesztve, nem teszem ki sehová. Hogy ez mikor, vagy egyáltalán megtörténik-e, nem tudom😅
(kegyetlen hosszú egy komment lett, ne haragudjatok)
Én is írok könyveket, de még elég kezdelegesek, a szókincsemen is bővítenem kell, meg azért a helyesírás sem mindegy.
Leginkább romantikus könyveket írok, de egyszer megpróbáltam egy fantasyt... Továbbra is a romantikust preferálom. Egyébként word ben hányas betűmérettel lenne ideális írni? Ami látható azért, de nem bazinagy. Én szetintem túl naggyal írok, ilyen 16-18as betűmérettel, mert annyira nem jó a szemem, de lehet hogy az annyira nem jó. És mekkora margót használjak? Azt sem tudom. Fogalmam sincs hogy mi lenne az ideális.
Már akkor történeteket fabrikáltam, mielőtt igazán megtanultam írni; édesanyámat azzal fárasztottam, hogy diktáltam neki az írandót. :D
Kevésbé titokzatoskodóan és öncélúan csak 2016-ban vágtam bele, mert akkoriban már voltak barátaim, akik szintén érdekeltek voltak, mind az írásban, mind az én ötleteimben. Netre azonban sosem írtam saját sztorit, olyasmit csak magunk közt csere-beréltünk. Mezei fanfictiont ao3-ra nyomtam fel — ebből pedig az következik, hogy ma már szinte csak angolul írok/írom a regényem. Pszichológiai thriller, horror kategóriákban. Már félúton vagyok, egészen szapora mód nő a szószám, tekintve, hogy 2 év írás után újrakezdtem az egészet, miután rájöttem, hogy nekem valóban nem a magyar nyelv a zsánerem, hiába szeretem és művelem. Maximum 90k-ra saccolom végleges formájában. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!