Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Miért ilyen nehéz normális...

Miért ilyen nehéz normális embereket találni?

Figyelt kérdés

Tudom, a normális mindenkinek relatív. Részemről most azt értem alatt, hogy az illető felfogja, amit ír és azt mondja, ami tényleg igaz rá.

Hogy példákat hozzak: Ezen az oldalon is gyakran látni, hogy emberek úgy veszekednek egy témáról, hogy fel sem fogják, amit a másik ír a válaszában. Nekem megdöbbentő, hogy mennyi embernek vannak szövegértelmezési problémái és mennyi ember egyszerűen dühből szidja a másikat, akár a legapróbb dolgokért is. Gyakorlatilag képtelenek összefüggésekben gondolkozni. Ezt élőben szerencsére ritkábban látom.

A másik példa, hogy bekerültem két új közösségbe idén. Az egyikben gyakorlatilag mindenki nagyon szép és hangzatos dolgokat mond, de semmi tartalom nincs mögötte és a saját gondolataikkal sem azonosulnak. A másikban még mindenki távolságtartó, ami érthető, viszont kibuktak olyan szintű keverések és hátba szúrások, amiktől hányingerem lett. Egy ember volt, akit ott jobban megkedveltem, de ő meg betolt egy beszélgetésnél egy teljesen fura dolgot.

Van egyébként néhány barátom és sok haverom, csak a barátok egy része már messze él, egy részénél meg már sok idő elmegy a családra. Érthető is, hogy mindenkinek megvan a saját kis élete és ezért kevesebb idő jut a kapcsolattartásra, de szerencsére elmondhatom, hogy rájuk mindig számíthatok. A haverokkal viszont igazából csak piálni lehet, nekem pedig hiányozna, hogy többször legyen mélyebb, komolyabb beszélgetés is az életemben.

Ti mit gondoltok a témáról? Ti is így látjátok vagy én vagyok túl negatív? Milyen közösségekben vagy helyeken találtatok normálisabb embereket? Aki esetleg úgy érzi, hogy rá illik a normális jelző, akár nyugodtan írhat is.

2021. aug. 29. 13:07
1 2
 11/12 anonim válasza:
A mai világban szinte muszáj megjátszanunk magunkat. Csak így lehet érvényesülni. Ez lett az elvárás, alap helyzet. Ezt én sem szeretem, mert nem vagyok egy álszent, vagy kétszínű ember.
2021. szept. 7. 11:30
 12/12 anonim válasza:
Nem feltétlenül muszáj álszent kétszínűséggel megjátszani magad, viszont az, hogy önmagad vagy és nem játszod meg magad nem azonos azzal, hogy érzéketlen bunkó vagy, aki nincs tekintettel a másik érzéseire. A két dolog között elég komoly különbség van, amit nagyon sokan nem képesek/akarnak felismerni.
2021. szept. 7. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!