Miért ilyen nehéz normális embereket találni?
Tudom, a normális mindenkinek relatív. Részemről most azt értem alatt, hogy az illető felfogja, amit ír és azt mondja, ami tényleg igaz rá.
Hogy példákat hozzak: Ezen az oldalon is gyakran látni, hogy emberek úgy veszekednek egy témáról, hogy fel sem fogják, amit a másik ír a válaszában. Nekem megdöbbentő, hogy mennyi embernek vannak szövegértelmezési problémái és mennyi ember egyszerűen dühből szidja a másikat, akár a legapróbb dolgokért is. Gyakorlatilag képtelenek összefüggésekben gondolkozni. Ezt élőben szerencsére ritkábban látom.
A másik példa, hogy bekerültem két új közösségbe idén. Az egyikben gyakorlatilag mindenki nagyon szép és hangzatos dolgokat mond, de semmi tartalom nincs mögötte és a saját gondolataikkal sem azonosulnak. A másikban még mindenki távolságtartó, ami érthető, viszont kibuktak olyan szintű keverések és hátba szúrások, amiktől hányingerem lett. Egy ember volt, akit ott jobban megkedveltem, de ő meg betolt egy beszélgetésnél egy teljesen fura dolgot.
Van egyébként néhány barátom és sok haverom, csak a barátok egy része már messze él, egy részénél meg már sok idő elmegy a családra. Érthető is, hogy mindenkinek megvan a saját kis élete és ezért kevesebb idő jut a kapcsolattartásra, de szerencsére elmondhatom, hogy rájuk mindig számíthatok. A haverokkal viszont igazából csak piálni lehet, nekem pedig hiányozna, hogy többször legyen mélyebb, komolyabb beszélgetés is az életemben.
Ti mit gondoltok a témáról? Ti is így látjátok vagy én vagyok túl negatív? Milyen közösségekben vagy helyeken találtatok normálisabb embereket? Aki esetleg úgy érzi, hogy rá illik a normális jelző, akár nyugodtan írhat is.
Én 25 éves lány vagyok, és nekem is nagyon nehezemre esik normális embereket találni. Nem tudom mi az oka, néha az is megfordul a fejemben, hogy én vagyok a nem normális. Számomra az a legrosszabb, hogy manapság mindenki nagyon felszínes, muszáj megjátszaniuk magukat az embereknek, és nekem ez nagyon nem fekszik. A munkám miatt elég sokat költöztem az utóbbi 2 évben, így sokféle társaságban fordulok meg. Nekem az is nagyon furcsa, hogy sokan elvannak egy helyzetben ami sz@r, csak azért, mert az kényelmes. A teljesen felesleges és céltalan rosszindulatot pedig csak simán nem tudom értelmezni. Ami amúgy ezzel kapcsolatban érdekes, hogyha viszont én csak simán kedves vagyok valakivel, azonnal hátsó szándékot sejtenek mögötte.
Szóval csak 1 maroknyi emberrel találom a közös hangot, de velük legalább tényleg.
Próbáltam én is itt legalább beszélgetőtársakat szerezni, egy valakivel tudtam találkozni. És mi lett belőle ?
A párkapcsolati kudarcait kellett órákon át hallgatnom.
Mondanom sem kell, hogy az első találkozás után eltűnt .
De mit is lehet várni a netes ismeretségektől, ha élőben is lesz..ják egymást az emberek.
53f
A barát és a haver nem ugyanaz, utóbbi pont arra “használható”, amit írtál.
Rosszindulat nélkül mondom, örülj, hogy találtál igazi barátokat, pláne, hogy többet is. Persze életed folyamán akadhat még olyan ember, aki szintén a barátod lesz, de őket nagyon nehéz lesz megtalálnod, szinte biztosan fogsz csalódni is. De ez sajnos egy ilyen játszma.
3: A felszínességgel egyetértek és jól írtad, ez a szrban legyünk dolog is áll. Szeretnék haladni az életemben, de az emberek egy része simán húzna le és fel sem fogják, hogy nekem ez kényelmetlen.
A kedvességet is átérzem. Alapvetően én is az vagyok és ilyenkor két lehetőség szokott történni: Vagy azt hiszik, hogy nyomulok, vagy megpróbálnak kihasználni.
Az azért kicsit elszomorított, hogy 2 év alatt, több társaságból is alig találtál megfelelő embereket. Ennyire azért nem változatos az életem, de úgy látszik, az sem segítene rajta sokat.
Ha gondolod, akkor írj. Elég értelmesnek tűnsz.
4: Ha valakit érdemesnek látok rá, akkor meghallgatom a problémáit és próbálok segíteni, de sokszor tényleg csak arról szólnak az ilyen történetek, hogy a másik fél panaszkodik és nem is érdekli, hogy mit mondanak a helyzetről mások. Az ilyen jellegű embereket már elég jól kiiktattam az életemből.
Szerintem, az illetővel te sem vesztettél sokat.
A kérdés jó, a választ még én is keresem. Sokszor érzem azt, hogy talán nem is jó bolygóra születtem...
31/N
Üdvözlök mindenkit!
Rendkívül érdekes és elgondolkodtató a kérdés. Igazából azt mondanám, véletlenszerűen osztja az élet a normális embereket az életünkbe. Az olyanokat, akikkel mélyebb kapcsolatot ki tudunk alakítani. Például a nyáron egy kis cégnél voltam nyári gyakorlaton, 18 dolgozó van, sok fiatal is köztük. Beszélgettem is a legtöbbjükkel, de egyikkel sem mélyült el a kapcsolatom a hat hét alatt, amit ott töltöttem. Ugyanakkor elkezdtem dolgozni egy szabadulószobában hobbiból, ahol egyedül a betanítómmal beszélgettem, ő az egyetlen állandó ember ott. Vele meg tökéletesen megvolt az összhang, és hamar látszott, hogy jóban leszünk. Ennek hatására én is elgondolkodtamhogy furcsa, hogy és mikor sodródnak mellénk a hasonló lelkületű emberek. Mert nyilván csak ilyenekkel tud elmélyülni igazán a kapcsolat.
Ahhoz, hogy nem figyelnek egymás szavaira az emberek... Ennek a figyelem és érdeklődés hiánya az oka, egyrészt. Másrészt pedig nyilván sokan zsigerből válaszolnak itt, és mind tudjuk, ha az érzelmeinkre hat valaki, akár negtaívan, elboríthat a harag úgy, hogy képtelenek vagyunk a teljes képet nézni, és csak arra az egyetlen dologra fókuszálunk az egész történetből, ami úgy érezzük, elevenünkbe taposott. Sokan pedig feszültséglevezetésnek használják ezt az oldalt ugye, nekik pláne nem céljuk a másik helyzetének átlátása, megértése.
A kérdésre válaszolva, bárhol belebotolhatunk a "normális", értsd "hozzánk illő" emberekbe. Pusztán a véletlen kérdése, illetve hitem szerint az isteni gondviselésé.
A leírtak alapján normálisnak tartom magam olyan értelemben, ahogy a kérdező használja ezt a szót. Azonban sok mindenben máshogy gondolkodom, mint a korosztályom, és általában azokat az embereket találom érdekesnek, akik mások, nem átlagosak, és mernek is mások lenni, és nem a kordivat szerint élni, ha a hajlandóságuk más irányú. Ezekben az emberekben igazi kincseket lehet találni. Ennélfogva, talán én si "nem normálisnak" tűnhetek sokak szemében, az ilyen kijelentésekkel. De aki érti a lényeget, az tudja... :)
Én is tapasztaltam, hogy sok ember benne marad egy számára rossz helyzetben, és tudja is, hogy az. Hogy miért? Mert nincs ereje változtatni. Némelyeken segíthetünk a támogató szellemiségünkkel, de van olyan is, akin nem tudunk (erről tudnék mesélni...). Az a kérdés, akar-e változtatni. Igazából ez döntés kérdése.
Én is kedves vagyok az emberekkel, de nem tapasztaltam sem azt, hogy hátsó szándékot keresnének, sem azt, hogy kihasználnának emiatt (egyébként, ha önként adod, amit adsz, nem tudnak kihasználni...). Talán jó közegben mozogtam. A legtöbben hálásak voltak olyan dolgokért is, amik nem is hittem, hogy ekkora hatást tettek rájuk, és ennyit segítettek rajtuk.
Egyébként, kívánom mindenkinek, hogy találjatok legalább egy "normális" ember, vagy ahogy én hívom, lelki társat az életetekbe! Csodálatos érzes. :) Csak legyetek nyitottak, és találkozni fogtok azokkal, akikkel találkoznotok kell. :)
További szép napot Nektek!
21/N
Nem tudom miért ilyen nehéz, de leírom, hogy nekem, hogy sikerült, hátha ez valakinek segít valamit.
Először is összegyűjtottem, hogy pontosan mi érdekel. Lehet, hogy jegyzeteltem is, nem most volt, már nem tudom pontosan, de ez mindegy is.
Majd kerestem youtube-csatornákat az engem érdeklő témákban, és "fura" linkeket vettem észre a leírásokban. Discord linkek voltak. Beléptem Discord szerverekre és ott találtam olyan embereket, akivel az érdeklődési köröm egyezik, azaz számomra "normális". Annyira nem kedvelem ezt a szót. A discordot azért tudom javasolni, mert sok tematikus szerver van, ahol vannak hozzád hasonló emberek. Emellett ingyenes, ha nem tetszik letörlöd, semmit sem vesztettél.
Na 100 szónak is egy a vége, nekem is lehet írni, akinél még aktuális a beszélgetőpartner keresés! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!