Aki őnbizslomhiányos az hogyan tud fejlődni?
Leginkàbb olyan tevékenységekkel, amik örömet okoznak neki és ez az öröm külsőleg is meglàtszik.
A csúnyàbb megfejtés elég alantas 😄
Instagram meg az önbizalom :D Ezen most jó nevettem, remélem viccnek szántad. Önbizalomhiányos és depressziós emberek gyülekezőhelye, akik megmutatják hogy depressziósan is milyen szép az élet :D
Kérdező, attól függ miből fakad az önbizalomhiány. Miben vagy milyen területen érzed magad kevésnek?
Mindenben. 😩
Na jó emberekkel való kommunikációban.
Az önbizalom abból ered, hogy van megelőző pozitív tapasztalatod valamiben, más szóval megvan a magadba vetett hit bizonyos téren.
Javítson ki valaki, ha rosszul gondolom, de:
- Ahhoz, hogy azt gondold magadról, hogy szerethető vagy, annak a hitét csak külső visszajelzés alapján szerezheted meg.
- A kezdeményezőképesség az önelfogadástól függ, vagyis akkor tudsz kezdeményezni, ha teljesül az előző pont.
- Az önelfogadás azt jelenti, hogy szívesen odaadod magad másnak, vagyis ha úgy tekintesz magadra, mint egy termék, amit el akarsz adni, akkor azt szívesen javasolod bárkinek, mert úgy gondolod, hogy jól járnának veled.
- A kommunikáció szerintem valamilyen szinten független az önbizalomhiánytól. Ha már megvan az önelfogadás és kezdeményezőképesség, akkor csak annyi a lényeg, hogy arról beszélj, ami érdekel.
Van egy srác, aki az utcára is félve megy ki, de a mondanivalóját nagyon jól kommunikálja. Youtube-on követem:
https://www.youtube.com/channel/UCeDfRcrz3Ia5jbbMGzcsnbg/vid..
Na meg én is ebben a cipőben járok. :)
"Aki őnbizslomhiányos az hogyan tud fejlődni?"
Pzsichoterápeuta segítségével. Az önértékelés az első pár életévben alapozódik meg a környezet viselkedése által. Ha sikerült elbaltázni, felnőttkorban csak profi segítséggel oldható meg. Fölösleges köröket fut, aki "tevékenységekben" keresi a megoldást.
9. Ez nem lehetséges.
Vagy a költözés vagy terápia és én itt nem maradok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!