Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Ha én szeretnék egy ilyen...

Ha én szeretnék egy ilyen blog írásba kezdeni otthoni munkavégzés gyanánt hogyan kezdjek én neki!?

Figyelt kérdés
még ha csak kevés pénzért is.
2020. júl. 18. 20:42
1 2
 1/12 anonim válasza:
Hogyan képzelted el a bevételszerzést?
2020. júl. 18. 22:01
 2/12 A kérdező kommentje:

Hát ilyen otthon végezhető bedolgozói munkával.

Valamiért a blog írás (internetes napló)jutott eszembe merthogy az egyéni önállóan elvégezhető tevékenység.

2020. júl. 18. 22:07
 3/12 anonim válasza:
És ismersz olyan vállalkozást, ahol azért fizetnek egy laikusnak, hogy otthonról blogoljon?
2020. júl. 18. 22:27
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom.
2020. júl. 18. 22:34
 5/12 anonim válasza:

Vannak ilyenek, csak rohadt unalmasak.

Pl keresőoptimalizáló céghez elmehetsz blogolni otthonról is, aminek a lényege hogy hitvány webhelyeket futtatsz fel linkeléssel..

Pl írsz 20 cikket, 20 különdbözö ip ről egy nyílászárócég oldalára mutató linkkel a végén :D

Ezt hivják linképitésnek.(nagyjából)

Ha meg saját témádról írsz akkor kevés az esély pénzt ketesni, ma inkább a vlog megy.

2020. júl. 19. 00:46
 6/12 A kérdező kommentje:

Na mindegy akkor ez is tárgytalan lesz számomra.

De azért nagyon köszi a válaszukat kérdésemre mindenjot kívánok önöknek is viszlát.

2020. júl. 19. 01:25
 7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.
2020. júl. 19. 01:26
 8/12 anonim válasza:

Létezik, csak némi befektetést igényel. Én a Blogginger.com oldalon índítottam a sajátom, egész jól jön belőle pénz :)

Persze minden nap kell bele írni valamit.

2020. júl. 19. 09:19
 9/12 anonim válasza:

Olyan, hogy ezt megbízás, vagy munkaviszony keretein belül végezd, nem azt mondom, hogy nem létezik, de extrém ritka. Ahol szükség van rá, általában ott sem amatőrökre bízzák a dolgot, hanem olyanokra, akiknek van újságírói, vagy komolyabb publikálási tapasztalatuk.

Ahol egy céggel, szolgáltatással kapcsolatban kell blogolni, azt pedig gyakran a cég sajtósa, vagy jobb fogalmazási képességekkel megáldott titkárnője, adminisztrátora, vagy valamelyik egyéb dolgozója végzi. Ritka, hogy külön azért legyen egy ember, hogy majd ő ír valamit a blogra. Főleg, hogy rendszerint nem valami általános dologról van szó, hogy épp milyen szépen süt a nap, hanem valamilyen szakterületről.

De természetesen más út is van. Gyakran lehetőség van hirdetések elhelyezésére a blogon. (Vagy akármilyen weboldalon.) Ilyenkor tulajdonképpen nem a blogolásért kapsz pénzt, hanem azért, ha azok a hirdetések elérnek egy-egy célszemélyt. De nyilván ez úgy valósítható meg, ha olvassák a blogodat.

Ahhoz, hogy ebből komolyabb bevételed legyen, nagyon sok energiát bele kell fektetned. Egyrészt az írásaidnak minél nagyobb látogatottságot kell generálni. Ehhez vagy komoly és minőségi munkát kell végezned, vagy valamilyen ócska trükköket bevetned, amik azonban a megítélésednek nem tesznek jót.

Aztán a másik: ettől ne remélj komoly összegeket! Majd ha rendszeresen, több tízezren olvassák egy-egy bejegyzésedet, akkor majd csurran-cseppen valamicske pénz, de az ilyen "írok valamit, aztán látják tizenöten" jellegű blogokból te egy fillért sem fogsz kapni.

Végül: nem árt tudni, hogy ez is jövedelemnek minősül, így ha a legális szférában akarsz maradni, akkor ehhez vállalkozónak kell lenned, esetleg adószámos magánszemélynek, ha még nincs belőle rendszeres jövedelmed. A vállalkozói meg 50 ezer egy hónapban...

2020. júl. 19. 14:35
 10/12 anonim válasza:

Erre írtam a linképítést, ahol pont hogy tökmindegy mit írsz, lényeg hogy egy adott oldalra mutasson a linked a végén.

Ilyen írókat sok kereső optimalizálós cég keres, rohadt unalmas meló.(most is tudok)

A saját témával meg pont a keresőoptimalizálás a baj.

Mert pl mondjuk hiába ír rohadt jó híreket, rohadt jó hangulatban, ha berakja elé a google több tucat

" google nek írt kulcsszavas" ,

nagy oldalakat, amikre a poszt kiírásának pillanatában már mutat vagy 50 link.

(pl a startlapról, stb, stb.. )

2020. júl. 20. 13:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!