Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Barátkozna itt olyan aki...

Barátkozna itt olyan aki szintén nem ünnepli a karácsonyt?

Figyelt kérdés
Zsidó vagyok és nem ünnepeljük. Egész évben ezen a két napon érzem magam a legrosszabbul. Nálunk hanuka van, de az béna a karácsonyhoz képest.

ma 08:59
 1/6 anonim válasza:

Én Izraelben élek, és hidd el, itt minden pezseg. Pedig ez, végülis csak egy felkelés emlékünnepe, amelyben legyőztük az akkori világ legnagyobb imperiáját. Olyan, mintha ma legyőznénk az USA-t. Ennek a csodának a jelképe a 8 napos gyertyagyújtás.

Bár az is egy csoda, hogy most megváltoztattuk az egész Közel Keletet.

Szóval, ne érezd rosszul magad!

Üdvüzlet.

ma 09:56
 2/6 anonim válasza:
Én katolikus vagyok,de nem szeretem a karácsonyt. Nem vagyok egyedül, ezért is nem értem, miért ez a legdepisebb időszakom. Talán a hosszú éjszakák,vagy nem vagyok már fiatal sem, nem tudom....
ma 10:20
 3/6 anonim válasza:
#1 off topic, de Izrael mennyire biztonságos jelenleg?
ma 10:37
 4/6 anonim válasza:

1 vagyok

Biztonságos. A holokauszt óta a legnagyobb zsidó ellenes pogrom volt tavaly okt 7 az ország déli határmenti falvakba. Az szörnyű volt.

De ez lényegesen megváltoztatta az országot. Addig a legtöbben hittek abban, hogy a palesztinoknak is a gyerekeik jövője a fontos, békét aarnak, gazdasági properitást. Azt hittük, csak egy maroknyi őrült terroristáskodik. Akkor kiderült, hogy nem csak hamasznyikok jöttek gyilkolni, hanem fegyverekkel gázai civilek százai is.

És másnap a hezbollah is elkezdte a rakétázást.

Azóta Izraelre több tizezer rakétát lőttek, Libanonból, Sziriából, Irakból, Jemenből, Iránból (ez kb akkora terület, mint anno a SZU volt, Izrael meg akkora, mint a Duna-Tisza Köze), de a Vaskupola szerencsére kivédte őket csak 3 ért célba, de a szétlőtt rakéták roncsai okoztak pár sérülést. Ma már nyugi van.

Viszont ahogy a hadsereg észhez tért a pogromból, végre elhitték, hogy ezeknek eszükben sincs a béke, és megindult az ellentámadás. A szárazföldi harcban azonban a 6 fronton egy év alatt elesett kb 4oo izraeli srác.

Mostmár csaknem mindenki érti, hogy igaza volt Netanyahunak, amikor folyton mondta, hogy Irán a polipnak a feje, és a proxijai tkp csak a polip karja, amely körülfogja Izraelt. És most a kormány megkapta a nép óriási többségének a támogatását a polip kiirtására. Szóval a háborúnak még nincs vége, bár a polip karjai már levágattak, vagy eősen sérültek, és Irán alaposan meggyengült, de még mindig az ajatollah uralkodik. Az iráni rezsim majd mostanában kerül sorra.

ma 11:58
 5/6 anonim válasza:

Szia!

Én is zsidó vagyok és nem ünneplem a karácsonyt.

Viszont hanukát sem tartok. :/

ma 13:41
 6/6 anonim válasza:
Nyugi, itt, ahol én vagyok senki nem nagyon vette észre, hogy karácsony volt... vannak itt mindenféle vallásúak, de katolikusok kevesen. Majd január 7-én lesz karácsony. De az se fog érdekelni túl sok embert. Ezen ne aggaszd magad :) Ha gondolod látogass meg következő karácsonykor :)
ma 17:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!