Barátkozna itt olyan aki szintén nem ünnepli a karácsonyt?
Én Izraelben élek, és hidd el, itt minden pezseg. Pedig ez, végülis csak egy felkelés emlékünnepe, amelyben legyőztük az akkori világ legnagyobb imperiáját. Olyan, mintha ma legyőznénk az USA-t. Ennek a csodának a jelképe a 8 napos gyertyagyújtás.
Bár az is egy csoda, hogy most megváltoztattuk az egész Közel Keletet.
Szóval, ne érezd rosszul magad!
Üdvüzlet.
1 vagyok
Biztonságos. A holokauszt óta a legnagyobb zsidó ellenes pogrom volt tavaly okt 7 az ország déli határmenti falvakba. Az szörnyű volt.
De ez lényegesen megváltoztatta az országot. Addig a legtöbben hittek abban, hogy a palesztinoknak is a gyerekeik jövője a fontos, békét aarnak, gazdasági properitást. Azt hittük, csak egy maroknyi őrült terroristáskodik. Akkor kiderült, hogy nem csak hamasznyikok jöttek gyilkolni, hanem fegyverekkel gázai civilek százai is.
És másnap a hezbollah is elkezdte a rakétázást.
Azóta Izraelre több tizezer rakétát lőttek, Libanonból, Sziriából, Irakból, Jemenből, Iránból (ez kb akkora terület, mint anno a SZU volt, Izrael meg akkora, mint a Duna-Tisza Köze), de a Vaskupola szerencsére kivédte őket csak 3 ért célba, de a szétlőtt rakéták roncsai okoztak pár sérülést. Ma már nyugi van.
Viszont ahogy a hadsereg észhez tért a pogromból, végre elhitték, hogy ezeknek eszükben sincs a béke, és megindult az ellentámadás. A szárazföldi harcban azonban a 6 fronton egy év alatt elesett kb 4oo izraeli srác.
Mostmár csaknem mindenki érti, hogy igaza volt Netanyahunak, amikor folyton mondta, hogy Irán a polipnak a feje, és a proxijai tkp csak a polip karja, amely körülfogja Izraelt. És most a kormány megkapta a nép óriási többségének a támogatását a polip kiirtására. Szóval a háborúnak még nincs vége, bár a polip karjai már levágattak, vagy eősen sérültek, és Irán alaposan meggyengült, de még mindig az ajatollah uralkodik. Az iráni rezsim majd mostanában kerül sorra.
Szia!
Én is zsidó vagyok és nem ünneplem a karácsonyt.
Viszont hanukát sem tartok. :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!