Borderline személyiségzavarosként szívesen megismernék más borderlineos embereket.(?)
Szeretnék olyan emberekkel beszélgetni, akik hasonlóan élik meg a mindennapjaikat borderlineosként. Olyannal szeretnék beszélgetni aki hajlandó a fejlődésre. Ha nyitott lennél erre írhatsz instán, vagy itt is.
b_viki_018
Hat borderline kapcsolatok legyen barmilyen, nem szokott jol kisulni, most stigmatizalas ellenere tenyleg, mert en is mentalis beteg vagyok, de hat valoban akkor a borderline-t rakjuk "bortonbe" es senkivel no-contact?
Probat meger az 100%
Nem vagyok az, de volt párkapcsolatom BPD lánnyal, illetve beszélgettem egy másikkal aki járt terápiára.
Ha gondolod felrakhatsz instán.
#7 látom te se tudod, hogy mi az a barátság. Neked nem beteg barátaid se lesznek hosszútávon, max ivópajtik, akik az első adandó alkalommal ellened fordulnak, ha az érdekük úgy kívánja.
A barátok elfogadják egymást olyannak amilyenek. Tudom milyen a borderline és el tudom fogadni minden hátrányával. Inkább a pozitív oldalát nézem, hogy ők nagyon ragaszkodnak azokhoz akiket kedvelnek, így talán szorosabb barátságot sikerül majd kialakítanom a kérdezővel, mert nem fog lelépni szó nélkül. Már felvettem vele a kapcsolatot, remélem sikerül.
8
Sajnos a borderline-osok most tenyleg nem akarok stigamtizalni, de nem az erzelmi stabilitasrol hiresek, ahogy a skizofrenek sem az allando nem pszichotikus allapotokrol. Konnyen el tudom kepzelni hogy egyikotok valamiert azt hiszi hogy igazabol nem is szeret/barat es jon a kaosz. Ez realis ebben az esetben. De ahogy irtam, nem lehet BPD-seket szoc. kalitkaba zarni, vannak kirohanasok igen, de lehet toleralni, meg ez egy spektrum, valakinek kemeny, valakinek enyhe.
Egy probat biztos meger meg mindig tartom ehhez magam.
#8 Azért azért annak is megvannak a határai, hogy egy barátnak mit lehet elfogadni. Hiába próbálod nagyon píszí módon rózsaszín vattacukorfelőbe burkolni a borderlinet, sajnos nekem is volt több ilyen barátom is, és bizony tettek olyan dolgokat, ami már túlmegy azon a határon, amit egy baráttól el lehet tűrni vagy el kellene fogadni.
Azt is tudom, hogy Magyarországon mennyire rosszul vannak kezelve ezek a betegségek, pedig egy jó terápia és megfelelően beállított gyógyszerek biztosan segítenének a borderlineosoknak, de nincs mindenkinek pénze a legjobb szakemberekre, az állami egészégügy pedig ilyen téren elkeserítő.
Senkit nem szabad a betegsége miatt kirekeszteni, de a ló túlsó oldalára sem kell átesni, és szépíteni azt, ami nem az.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!