Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Gyógyszerfüggők, esetleg...

Gyógyszerfüggők, esetleg mentális beteg is vannak itt?

Figyelt kérdés
Szívesen beszélgetnék.
2023. aug. 10. 11:03
 1/9 anonim válasza:
Gyógyszerfüggő nem vagyok, de mentális betegségem van (generalizált szorongás, pánikbetegség).
2023. aug. 10. 11:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Hogy éled meg? Szedsz rá gyógyszert? Tudsz dolgozni?
2023. aug. 10. 11:06
 3/9 anonim válasza:

Változó. Ha stresszesebb időszak van, akkor nehezebb. Van rá gyógyszerem, elvileg naponta háromszor kéne szednem, de igyekszem inkább kevesebbet. Amikor dolgozni megyek, akkor mindig beveszem reggel és viszem magammal, hogy csírájában el tudjam fojtani az esetleges pánikrohamot.

Volt már rá példa sajnos, hogy emiatt nem tudtam bemenni dolgozni, de csak magammal "csesztem ki", mert szabit kértem az adott napra. Volt olyan is, hogy meg kellett állnom a munkában (szerencsére megtehettem, mert nem volt annyira kötött) mert olyan hirtelen lettem rosszul.

Eleinte nehéz volt kezelni, a reggeli indulás majd a hazaindulás mindig hatalmas stresszel járt. Egyszer olyan szinten rosszul lettem, hogy nem tudtam felállni és taxit kellett hívnom, hogy haza tudjak menni.

Mostanra már szerencsére a helyes kezeléssel és "kitapasztalással" (ergo tudom mikor kell bevennem a gyógyszert hogy megelőzzem az intenzív rosszullétet) élhető a helyzet.

Nekem sajnos a rohamok intenzív szédüléssel járnak, így bár nem szerettem volna be kellett látnom, hogy erre kénytelen vagyok gyógyszert szedni, mert hiába mondja mindenki hogy "agyban dől el", nekem nem sikerült segítség nélkül jobban lenni.

2023. aug. 10. 11:15
 4/9 A kérdező kommentje:
Teljesen átérzem, nekem is volt és vannak pánikrohamaim és ez tényleg nem agyban dől el. Frontint/Xanaxot szedsz rá? Az viszont tök jó, hogy ennek ellenére valahogy mégis el tudsz menni dolgozni.
2023. aug. 10. 11:36
 5/9 anonim válasza:
Ebben vagyok én is, mint az első- harmadik válaszoló. Milyen gyógyszert szedsz, ha szabad kérdeznem?
2023. aug. 10. 11:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Több félét, mert bipoláris vagyok, de sajnos a Xanaxot sokszor túltolom, ez a függőségem.
2023. aug. 10. 11:42
 7/9 anonim válasza:
Nekem pont az a bajom, hogy nem szedem a gyógyszert amit felírtak (vérnyomáscsökkentő). Egyszerűen mindig elfelejtem.
2023. aug. 10. 12:36
 8/9 anonim válasza:
Egyik sem vagyok már. Viszont mentális beteg voltam évekig, diagnosztizáltan, erős szorongással és depresszióval.
2023. aug. 10. 13:03
 9/9 anonim válasza:

1/3-as válaszoló vagyok: Frontin kell szednem rá. Az orvosom 3x0,5 mg-t írt fel,. Eleinte betartottam vallásosan, de mostanra kialakítottam egy jól működő rendszert, mert pont attól féltem én is, hogy esetleg "túltolom".

Persze ettől még a szervezetem nagy valószínűséggel rá van szokva, volt amikor próbáltam elhagyni és az agyam teljesen összezavarodott és úgy gondolta hogy akkor most konstans pánikoznom kell. :D Így inkább beletörődtem hogy ez van, ezt kell szedni, így kell élni.

Amikor még nem voltam orvosnál csak sejtettem, hogy ez biz' pánikbetegség, akkor próbáltam magamnak megoldani. Minden technikát bevetettem amit javasoltak, nekem sajnos nem jött össze szakember nélkül.

2023. aug. 10. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!