Írj egy számodra érdekes szót, kifejezést, válaszolok hogy ismertem-e, majd hozzá a történetet, hogy miért érdekes számodra(?)
Figyelt kérdés
Az ötlet onnan ered, hogy amikor új emberekkel beszélgetek gyakran használnak olyan szót, ami szakkifejezés vagy nincs közhasználatban, régisebb stb.
Így mindig elindul egy érdekes beszélgetés pl. a másik szakterületéről, vagy hogy ő honnan ismeri.
És szeretek új kifejezéseket tanulni. :)
Szóval, akit érdekel ilyen beszélgetés, barátkozás, írjon egy szót, ami számára érdekes, vagy kevésbé közismert, lehet tudományos szakkifejezés is, de olyan, ami hozzátok kapcsolódik valamilyen módon, és lehet róla mesélni. :)
Először csak a szót, aztán privátban a történetet. :)
2023. jan. 7. 17:01
11/18 anonim válasza:
Schrödinger macskája
2023. jan. 7. 19:34
12/18 anonim válasza:
Klimpírozni
2023. jan. 7. 19:35
13/18 anonim válasza:
Intencionális
2023. jan. 7. 20:09
14/18 anonim válasza:
Földabrosz
2023. jan. 7. 21:26
15/18 anonim válasza:
Ominózus :D
2023. jan. 8. 15:27
16/18 anonim válasza:
Sajnos most így hirtelen egyetlen ilyen szó sem jut eszembe pedig tudom hogy a napokban is hallottam egyet. Ugyanakkor egy érdekes jelenséget figyeltem meg: ha van egy szó, aminek nem tudom a jelentését, és egyszer felfigyelek rá, biztos hogy utána két héten keresztül legalább hússzor belefutok rádióban, könyvben, mindenhol. Addig soha sehol.
2023. jan. 9. 16:33
17/18 anonim válasza:
16: ha most futnál, lehet, hogy beugrana az a az a szó.
2023. jan. 9. 16:35
18/18 anonim válasza:
Szürkület.
2023. jan. 13. 22:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!