Van olyan hely Budapesten, ahol cigany szarmazasu emberek ossze szoktak jonni?
Elsosorban tarsasagot keresek. Ha lehet, akkor minel ertelmesebbek legyenek es fiatalok. Vagy esetleg vannak a felsooktatasban ilyen cigany klubbok vagy hasonlok?
Gondoltam majd az egyetemen (ELTE) keresek magamnak baratokat, de ra kellett jonnom, hogy rajtam kivul szinte mindenki feher, igy elegge kivulallonak erzem magam.
Ez miert rasszizmus???
Nem gyulolom vagy bantom oket.
Azert mert valaki betartja a hasonlo a hasonlohoz elvet mitol rasszista?
Nem akarok feherekkel baratkozni mert amugy is kikozositenenek. Sosem lennek oszlopos tagja egy olyan csoortnak ahol rajtam kivul mindenki feher. Ok sem akarnak velem baratkozni. De ettol meg se en nem vagyok rasszista se ok.
A kérdező nem utálja a fehér embereket, csak valamiért van benne egy ilyen kép... hogy mindenki a sajátjaival. Szerintem. Az talán egyébként igaz, hogy a legtöbben lehet, hogy valóban jobban kijönnek a "sajátjukkal", közvetlenebbek velük stb. (talán értitek, hogy mire gondolok) De ez se igaz mindenkire. És ettől még lehet barátja egy más származásúnak, mert megismerik egymást és/vagy meglát benne valamit.
Mindenki eldöntheti maga, hogy kivel szeretne barátkozni és kivel nem. Ha a kérdező csak cigányokkal szeretne, akkor lelke rajta. Viszont valóban ne az egyetemek környékén keresd. Amikor én jártam ELTE-re én se láttam egyet sem. Nyilván ennek meg van az oka, remélhetőleg ezeket Te is tudod és nem kell részletezni. Viszont már most többre vitted, mint a nagy többségetek és ez becsülendő.
Többre vitte tanulmányilag, de a hozzáállása rosszabb, mint az én cigány ismerőseimé, akik ugyan nem jártak egyetemre, de mind a világra nyitott, és nem mond ilyen marhaságokat, hogy "fehér csak fehérrel, roma csak romával".
Nekem vannak roma barátaim, fekete barátaim, ázsiai barátaim... ez csak Magyarországon furcsa, sehol máshol. Sehol nem azt nézik egymáson az emberek, hogy milyen származásúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!