Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Intelligens, nyitott, jó...

Intelligens, nyitott, jó humorú, középkorú férfiakkal beszélgetnék, csak úgy. Nagyjából bármiről, politikáról nem. (?)

Figyelt kérdés
Középkorú nőként van egy csomó barátnőm, de férfi barátom egy sem. Sokszor tetszik a férfiak másféle gondolkodása, hozzáállása.

#e. s.
2021. okt. 13. 12:20
1 2
 11/15 anonim válasza:
39F megfelel?
2021. okt. 13. 19:49
 12/15 anonim válasza:

Szia! 48 éves férfi vagyok. Ha aktuális még a kérdés (keresés), jelentkeznék beszélgetőpartnernek.

Szép estét mindenkinek!

2021. okt. 13. 22:35
 13/15 anonim válasza:

6: Nagyon jópofa volt! :) Ámbátor, tuti kell ehhez egy "mankó", hogy az ember "gyengédebb" vagy az "erősebb" oldala ki tudjon teljesedni? :)

9: Biztos jó az, hogy masszaként tekintesz a nemekre, illetve nemi sztereotípiák mentén ítéled meg a másikat? :) Lehet én vagyok túl individualista, de nekem ez így annyira egyszerű! Nem lehetséges az, amit előszőr is levéstem fentebb, hogy a személyiségünk határozza meg a gondolatmenetünket? Természetesen ehhez nem engedhetjük el azt a tényt, hogy milyen módon szocializálódott/neveltetett az illető. De én úgy vélem, hogy mindég van lehetőségünk (olyan értelemben) a fejlődésre, hogy a társadalmi elvárásokat meg sztereotípiákra maximum csak mosolyogni tudjunk.

(Tudom, majd biztos a fejemhez kapom, hogy szülni nem szeretnék férfiként? :D A válaszom az lenne, hogy ha lenne olyan gép ami tudná közvetíteni az érzéseket 1-1-ben, akkor tökre kíváncsi lennék rá. Tudom, bolond vagyok xD)

Nem tudom mennyire vagy(tok) tisztában az eredetileg Jung által megfogalmazott kognitív funkciókkal. Vagy legyünk kicsit bulváros hangulatban és tegyük fel elmerészkedünk Myers-Briggs tesztek irányába, akkor ott is jól megfigyelhető, hogy egyikük sem definiál nemeket, hanem az információ feldolgozás irányától függően típusokra bontja azokat, jól. 🙃

Az már megint más kérdés, hogy a statisztikák szerint a biológiailag nőknek születők (nem szeretném megbántani azokat, akik nem olyan testbe születtek amibe szerettek volna 😇) aránya nagyobb adott típusokon belül.

Én ezt is a neveltetésnek/környezetnek/társadalmi elvárás triónak szoktam volt tulajdonítani. :)

Megpróbálom lelőni magamat, bocsi srácok! 🙃

2021. okt. 14. 09:59
 14/15 anonim válasza:

13# Nem értem a kérdésed. A világ mozgatórugója az ellentétpárok végtelen táncából adódó változás, az hogy a férfi és a nő mindketten egymást akarják, mert mindkettőjüknek hiányzik a másik.

Alapvető szükségletünk, hogy megéljük a másik nem iránti vonzalmunkat, hogy eggyé olvadjunk valakivel, aki elkerülhetetlenül magához vonzott. Nélküle csak felek vagyunk és az életünket csak félig élhetjük meg. Mindkét félnek szüksége van a másik felére.

2021. okt. 14. 11:54
 15/15 anonim válasza:

14: Feltételezem te a hatos voltál. Ha igen, akkor ott látom a hibát a gondolatmenetben, hogy minden ami benned van, az csak is rajtad múlik, hogy mennyire éled meg, nincs szükséged semmilyen mankóra. Ez ugyanaz amikor valaki úgy akar boldog lenni, hogy másban keresni/mástól akarja azt majd megkapni. Sajnálom azokat az embereket akik önmagában a létezesben nem tudják ezt megtalálni.

(Kis átkötés az levegővétel előtt ->) Amikor ezeket olvasom, hogy boldoggá tesz, meg meg akarom találni a boldogságot egy társkeresőn, akkor visszakérdeznék, hogy minek van fent? Miért nem dolgozik azon, hogy autentikus része legyen a lényének a boldogság? :)

Erre értem a mankót, elnézést, ha nem definiáltam meg kellőképpen jól.

Abba már bele sem merek menni, hogy nem csak nő/férfi párkapcsolat létezik, de amúgy értem amiről írsz. 🙃

2021. okt. 14. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!