Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Szerintetek a boldogság...

Szerintetek a boldogság döntés kérdése?

Figyelt kérdés
2020. szept. 11. 00:13
1 2
 11/17 anonim válasza:

Igen. Az eredményeink, sikereink adják a boldogságunk alapját, így meg kell szereznünk dolgokat, mert nem csak annyiból áll, hogy örülj annak ami van, hiszen pl. gyermeked, családod, autód, házad, munkahelyed akkor lesz ha energiát fektetsz bele. Véleményem szerint minden csak döntés kérdése. Nem úgy, hogy márpedig mostantól boldog leszek, hanem ha rossz a környezet, az emberek, eldöntöm , hogy kilépek, nem találkozom velük többet. Ha jól szeretnék kinézni, eldöntöm, hogy elmegyek edzeni minden héten. Ha jó fizetést szeretnék, eldöntöm, hogy akkor is végigcsinálom az iskolát. Szerintem a döntés a kitartás alapja.

Sok embernek az a problémája, ahogy látom, hogy nem tudják mit szeretnének, csak úgy mindent de konkrétan nem tudják eldönteni. Pl. szeretnék egy autót. Ez így elég tág és valószínűleg nagyon bonyodalmas is megtalálni azt, ami boldoggá tenne. Viszont ha eldöntöm, hogy én konkrétan egy fekete XY márkájú X km-es első tulajos autót szeretnék és aztán találok és megveszem az boldoggá tesz.

Valószínűleg ez kiveri a biztosítékot de szerintem a kapcsolatok is így működnek. A házasság egy döntés, hogy valakinek adok egy esélyt. Eldöntöm, hogy én emellett az ember mellett elköteleződöm és nem tud akkora dolog történni, hogy ne tudjuk megoldani együtt.

Szóval szerintem minden a döntéseken múlik. Az eredmények, sikerek boldoggá tesznek, azonban a kiegyensúlyozott élethez szerintem fontos, hogy később is tudjuk értékelni, örülni az életünknek. Az autós példánál maradva pl 3 évvel a vásárlás után is örüljünk neki, hogy meg tudtuk venni az autót, amit szerettünk volna. Ne legyünk elégedetlenek.

2020. szept. 11. 10:04
 12/17 anonim válasza:
10: De az "átlagnak" nem pokol az élete. Meg nem is kiemelkedően extra. És ilyenkor nagyon is sokat számít a szemlélet, a hozzáállás.
2020. szept. 11. 10:05
 13/17 anonim válasza:

Kérdés mi definiálja számodra a boldogságot.

Az alapvető szükségletek megléte már okot kell adjanak a boldogságra. Sokan boldogtalanok, mert ez nincs, az nincs, nekem is van ami nincs, de mikor este kanalazom a levesem, boldog vagyok és hálás. Ennyi.

2020. szept. 11. 16:38
 14/17 anonim válasza:

Szerintem, Igen! A boldogság egy tudatállapot amit az agyad kreál és sok kis apró örömmorzsából fakad. Ugyanakkor mivel tudatállapot, és az idő nem állandó, így nem hiszek az állandó boldogságban. Igazán akkor fog jól esni a reggelid, ha a teljes lelki békére törekszel. Ez viszont elég eltérő. A Maslow féle piramisban van valami olyasmi hogy "mások elismerését megszerezni" Ez szerintem teljesen helytelen. Egyetlen feladatod, hogy megtaláld önmagad és saját vágyaid boldog tudatában élj, független a téged körülvevő világtól. Ha képes vagy elfogadni a helyzeted és felfogod hogy minden változik, elmúlik, semmi sem lesz természetes. Minden egy csodának fog tűnni és ajándékként fogsz értékelni minden napot.

Mivel az emberek szervezett társadalomban élnek, közös szabályrendszerben, ezt az egyedi gondolkodásmódot a legtöbben nem fogják elfogadni. Aki nem a közös norma szerint él, azt kiveti a közeg. És ezen rettentően nehéz is változtatni, (hacsak nem egy távoli törzs szülötte vagy) mivel te is ebben a rendszerben nősz/nőttél fel, Így nagyon nehéz változtatnod a rossz beidegződéseken. Nem véletlen, hogy akiknek elege van a társadalomból, mind vidékre, elszigetelt helyre mennek, minél messzebb az emberektől.

Ajánlom figyelmedbe az Út a vadonba című filmet. Nekem is valami ilyesmit jelent a boldogság.

Teljes megfejtéssel viszont nem tudok szolgálni kérdésedre,majd ha azon a szinten leszek, örömmel jövök vissza ide megosztani. :)

2020. szept. 11. 18:37
 15/17 A kérdező kommentje:

ez tetszik 14es

én arra jövök rá mostanábban hogy senkitse kötök semmihez ez nagyot könnyít sok életterületen

2020. szept. 11. 18:54
 16/17 anonim válasza:
Ajánlok figyelmedbe egy Youtube csatornát, ami sevaster1 néven fut. Ne vegyél mindent kész ténynek amit ott látsz, ugyanakkor vannak gondolatfakasztó tartalmú videók is!
2020. szept. 11. 19:15
 17/17 anonim válasza:
Igen.
2020. szept. 12. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!