1 cm-es elvetélt embrió szövettana miért nem ír embrióról?
8 hetesen nem volt szívhang az akkor 13 mm-es embriómnak.
A szövettant 4 hétre rá kaptam, de csak ennyit ír:
"Összmennyiségben gyermekökölnyi szakadozott puha szivacsos szürkésbarna szöveg, mely kevés szálcsás, illetve lemezes véralvadékkal keveredik.
Az anyagban terhességi decidua, chorion bolyhok illetve hypersecretios endometrium látható. GK.
Diagnózis: Inkomplett spontán vetélés"
Megnéztem, hogy a decidua az a megduzzadt nyálkahártya, amibe a pete befészkeli magát, a chorion bolyhok azok a méhlepényt jelentik, a hyperizé meg valami gyulladt méhnyálkahártyát jelethet.
De hol van az embrió? Mégiscsak 1 cm-es volt. Arról miért nem írnak? Okés, ha nem derül ki a vetélés oka, de miért nincs semmi infó róla?
A doki úgy adta át a papírt, hogy ez igazolja, hogy elvetéltem. Akkor nem olvastam át, csak itthon és most ezt nem értem.
Ennyi szokott lenni általában sajnos...
12. hét után, élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenesség miatti megszakításnál sem volt több a szövettan eredménye...
Akkor a te szövettanodat sem értem. Hová teszik az embriókat? :) Nem látják őket? Vagy talán a szövettanosokhoz az embrió nem jut el, azért nem látják?
Miért írnak mindenféle nyálkahártyákról kisregényt, míg az embrióról még csak említést sem. Ezt továbbra sem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!