Miért nevezik itt egyfolytában a műszeres befejezést missed ab-nak?
Nekem már nagyon böki a szemem:D
Missed ab= abbamaradt vetélés, azaz az embrio nem él, de nem indul meg a vetélés.
Műszeres befejezés: vetélés vagy missed ab. befejezése műtéti úton.
Ezen mi annyira bonyolult? Egyfolytában azt látom, hogy a műtétre írják, hogy missed ab.
"Azt is értem, hogy laikus és nem tudja, csak nem értem, hogy akkor magyar kifejezések helyett miért használja az orvosi szakszavakat - helytelenül:)"
Mert az orvos is így hívja, és a köznyelv is így hívja. Vakbélgyulladásnál sem a vakbeled gyullad be, mégis így került be a köztudatba és az orvosok is ezt használják az egyszerűbb kommunikáció miatt.
Szerintem lépj túl, annyira fölösleges ezen pörögni.
Ez olyan, mint a csekk. Azt a sárga készpénzátutalási megbízást is mindenki csekknek hívja, pedig semmi köze a csekkhez.
A csekk az egy bankban beváltható fizetési eszköz, amit pénz helyett lehet használni. Itthon nem nagyon divatos, de pl amcsiban igen. Biztos láttatok már amerikai filmet, ahol a gazdagabb népek kiállítanak egy csekket egy magasabb összegről. Na, az a csekk. Azzal beballaghat a címzett az adott bankba, és felveheti a lét.
Na, de hát ez itthon kit érdekel. Senki se készpénzátutalási megbízást ad fel a postán, hanem csekket. Ez van. Rövidebb, gyorsabb szó, elterjedt és úgysincs fogalma az általános népeknek arról, hogy rosszul mondják, a postán meg úgyis értik, mit az akar a kedves ügyfél. Ennyi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!