Miért nevezik itt egyfolytában a műszeres befejezést missed ab-nak?
Nekem már nagyon böki a szemem:D
Missed ab= abbamaradt vetélés, azaz az embrio nem él, de nem indul meg a vetélés.
Műszeres befejezés: vetélés vagy missed ab. befejezése műtéti úton.
Ezen mi annyira bonyolult? Egyfolytában azt látom, hogy a műtétre írják, hogy missed ab.
Vegyél be egy nyugibogyót!
Azért mondják, mert mindenkinek egyértelmű úgy is, ugyanis "missed ab.", azaz a befejezetlen vetélés miatt van szükség a műszeres befejezésre, ezért teljesen helytálló azt mondani,
hogy missed ab (miatti) műtétem volt.
Mert nem szakmabeli, így is mindenki megérti mit akar és a köznyelvben egyébként is ez az általános.
Én pl traumatológián dolgozom és magamban engem is bosszant, ha valaki egy rándulást ficamnak hív (99%-ban így van), de mégsem puffogok miatta egy fórumon sem.
Nekem sem bonyolult, de más meg nem tudja mi a különbség.
"Sokkal nagyobb probléma, hogy egy éeltunt, savanyú, ...tlan izé vagy."
Gratulálok, hogy ezt egyetlen kérdésből sikerült leszűrnöd:) Irigylem az emberismereted.
Azt is értem, hogy laikus és nem tudja, csak nem értem, hogy akkor magyar kifejezések helyett miért használja az orvosi szakszavakat - helytelenül:)
"Nem lehet, hogy, te tudod rosszul?"
Nem:) Missed ab = diagnózis. Műszeres befejezés = műtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!