Ksh oldalán jártam, évente 17 ezer magzati halálozás van? Ez tényleg ennyire gyakori?
Ez nekem nagyon durván soknak tűnik, a 90 ezer körüli élveszületés mellett. Ebben jól gondolom, hogy a korai vetélések nincsenek benne? Tehát ami állítólag gyakori, hogy csak késik a menses, vagy van pozitiv teszt de aztán mégis felszívódik a baba, vagy nem fejlődik tovább. Magyarul majdnem minden 10 ből 2 baba nem marad életben?
Hogyan lehetséges ez, nem ezen kéne valahogy segíteni? (a 40 ezres abortusz szám is szörnyű).
ez 2007-es statisztika :o a magzati halálozás pedig 2005-ös.
Szerintem valós lehet, benne van gondolom minden megállapított terhesség (nem a "késik, de megjön", hanem amikor pozi teszttel az ember orvoshoz megy, az megállapítja a gravidát, majd mondjuk utána 2 nap múlva megjön), így akár 5-6 hetes korai vetélések is.
itt van friss statisztika is. 2007 óta nem sok változás történt :/
Ez csak egy cikk, találtam egy összehasonlítót is 2008-tól 2017 ig, ott is mindenhol 17 ezer körül van ez a szám, pár százzal megy feljebb vagy lejjebb :((
Borzasztó sok, én ettől nagyon félek (persze tudom, a félelem nem véd meg semmitől) azt hittem ennél jóval ritkább ez, hogy már megállapított élő terhességből elveszítik a babát.
Ezt osztd el 2-3-mal. És akkor kijön, hogy kb. hány nőt érint.
Sokszor egy nő vetél el 2x-3x, amire elkezdik vizsgálni és rájönnek (ha rájönnek), hogy mitől van.
Nekem azt mondta a nőgyógyászom, hogy minden 7. terhesség végződik vetéléssel.
A barátnőmnek azt mondták, hogyha csak az első terhességeket nézzük, akkor minden 2. nő elvetél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!