Kb 8. heti missed ab után milyen vetélésre számíthat az ember?
Ma kevés véres nyák miatt bementem az ügyeletre, ahol az UH-n már nem lehetett látni az embriót, csak a kb 3,5 cm-es petezsákot. :-( Hétfőn megyek a saját dokimhoz.
Ha magától megindul a vetélés mennyire lesz vajon nehéz lefolyású? Van két kisiskolás gyerekem, leginkább miattuk aggódom, mert segítségem nincs nagyon... Férjem nem tud ezért sok napot itthon maradni, nagyszülők távol...
Ha szerencsém van a korai stádium miatt erősebb menzesz-szerűre számíthatok, ahol elég betéteket cserélnem...? Vagy hogy kell elképzelni, hogy fog lezajlani vajon? Napokig-hetekig várni, hogy beindul-e, és akkor is, hogyan tovább..?
Köszönöm a segítséget :-(
Sajnálom..
Nekem 5 hetesen indult be a vetélés tavaly magától.
Először kevés vér,aztán egyre több..óránként betétet cseréltem.
Folyton a mosdóba rohangáltam,aztán egyszer csak kiesett a petezsák..aztán olyan görcseim lettek mint kb.szülésnél
Egész éjjel alig aludtam,de reggelre jobb lett..
Utána rendes mensis vérzésem volt.
Ha nem indul be akkor műtét..
Sajnos abba is volt részem..
Nekem 8-12 het kozottiek voltak (1 mutet es 3 termeszetes veteles).
Mindig pecsetelo/gyenge verzessel kezdodott, amibol egy heten belul veteles lett. Hirtelen kezdtem gorcsolni, a verzes is megindult erosen.
Nekem altalaban 1-4 oran at tartott (valtozo) es rendesen osszehuzodasaim voltak x idonkent, mint vajudaskor, ilyenkor loketszeruen tavozott a ver is. (Nem fajt annyira, mint a vajudas durva resze, de azert elegge fajdalmas volt.)
Az elsonel meg szorakoztam az elejen a betetcserevel, de azutan inkabb a kadba koltoztem ruha nelkul, annyira vereztem. Vizbe ulni nem szabad, de engedtem a vizet a derekamra/hasamra es guggoltam, ez valamit segitett es “tisztabb” is volt igy, mint betettel. Szerintem azt 5 percenkent cserelhettem volna. Ez addig tartott, amig az embrio tavozott (petezsakkal egyutt), utana hirtelen megszunt a fajdalom es a verzes normalizalodott, mensi szeru lett es folyamatosan csokkent. Utana meg elofordult 2-3 napig, hogy osszehuzodasaim voltak rovidebb ideig, ilyenkor meg felerosodott a verzes, darabos is volt neha.
Nekem uh-n neztek kozben tobbszor, hogy tisztulok-e rendesen,
Nem mondom, hogy neked is ilyen lesz, de azert arra keszuljetek, hogy segitsegre szukseged lehet. Nem napokig, mert tenyleg csak addig faj, amig lezajlik a veteles, utana minden normalis.
Viszont ha epp akkor indul meg, amikor pl a gyerekekert kellene menned suliba, vagy hasonlo, akkor legyen valaki, aki helyetted ertuk megy. Nekem szerencsem volt, mert ketszer otthon voltam epp, amikor elkezdodott, de egyik alkalommal epp a gyerekekert mentem es a suli elott meg a kocsiban ultem, amikor elkezdodott. Annyira gorcsoltem, hogy nem tudtam besetalni ertuk, a verzes is megindult. Egy pledet raktam magam ala az ulesre es az volt a szerencse, hogy aznap kivetelesen a ferjem is eljott. O hozta ki a kocsihoz a gyerekeket es vezetett haza.
Van olyan is, akinek a korai veteles (5-6 hetes) egy gorcsosebb mensi modjara lezajlik es nincsenek eros osszehuzodasok, eros verzes. Drukkolok, hogy inkabb ilyesmi legyen neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!