Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Inzulinrezisztencia okozhat...

Inzulinrezisztencia okozhat missed ab-ot?

Figyelt kérdés
2 missed abom volt fél éven belül. Kiderült hogy inzulinrezisztenciam van, amit nem kezeltek a terhességek alatt. Mivel nem tudtam róla rengeteg szénhidratot ettem ebben az időszakban. Szerintetek ez okozhat magzat elhalást? Dokihoz 2 hét múlva megyünk megbeszélni a kivizsgálásokat, csak tapasztalatra vagyok kivancsi.
2017. márc. 8. 10:35
 1/10 anonim ***** válasza:
43%

Igen, kezeletlenül egyértelműen nagyobb az esély a vetélésre! Statisztikai tény. Ezért kell legalább a 12. hétig szedni a metformint és tartani a diétát egész terhesség alatt.

Én 36. hétig szedtem a gyógyszert, a szoptatás miatt függesztettem csak fel.

Nem biztos, hogy ez volt nálad az ok, de benne van a pakliban.

2017. márc. 8. 10:39
 2/10 anonim ***** válasza:
60%
Igen! Kezeletlenül én teherbe sem estem. Kezeléssel kellett még 1 év. A terhesség 12. hetéig szednem kellett a Merckformint.
2017. márc. 8. 11:38
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

Igen, és a teherbeesést is megnehezítheti.

(Akkor is, ha valami idióta lepontozza a korrekt válaszokat.)

2017. márc. 8. 16:11
 4/10 A kérdező kommentje:
Nekem a teherbeeséssel nem volt gondom, mindkétszer második hónapban összejött. Csak nem maradtak meg☹Így is okozhatta az inzulinrezisztencia?
2017. márc. 8. 18:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, így is.
2017. márc. 9. 13:35
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Az uj mumus insulinresistantia !!

ez amkifejezes azt jelenti a cukorbetegseg elotti allapot pre diabetes tehat visszafordithato de a teherbeeseset nehezitheti elmeletileg

Tessek szigoruan dietazni teljesorlesu termekek alacsony szenhidrat sok sok zoldseg gyumolcs friss termek semmi panir es olaj.

Nem okoz vetelest ezt vaalki kitalalta

metformin csak akkor kell ha a prediabetes alatt valaki lusta dietazni vagy tul buta hozza

2017. márc. 11. 22:01
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én kétszer voltam terhes az első hamar lemehetett csak egy halvány pozi tesztem volt pár nap után csont negatív és mensi is megjött késve. Aztán terhes lettem ismét akkor kimaradt a mensi is ikereket vártunk 6 hetes uh után 9 hetesen kellett visszamennem, kiderült első uh után pár nappal már nem éltek.... Ez előtt diétáztam azért is jött össze a terhesség.... viszton rá egy évre jutottam el a vizsgálatok azon részére, ahol kiderül az IR amint kaptam rá gyógyszert és figyeltem az étkezésre 3 hónap után a kontrollra már terhesen mentem. E mellett még pajzsmirigy alulműködésem is van amit szintén gyógyszerrel egy év alatt tornásztunk le. De Ir amint kezelve lett jött a baba. 7 évig vártunk rá, ma töltöttük a 20. hetet.

Keress egy jó endokrinológust és kezdj el egészségesebben enni, nem koplalni kell csak minőségben mást enni és mindennek megvan a maga ideje. Gyümölcsöt tízóraira, tejeset szintén esetleg vacsira. Cukrot amennyire lehet iktasd ki és a fehér lisztes dolgokat is.

Jó egészséget és sok szerencsét!

2017. márc. 12. 13:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen,okozhat.
2017. márc. 14. 12:23
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 6os.nem hiszem hogy bárkit le kéne alázni.nekem egyből adtak gyógyszert is,nem próbálkoztunk csak diétával.hülye lennék?akkor tudtam meg mi bajom és egyáltalán hogyan kezelhető.

Kedves kérdező,igen,okozhat vetélést és nehézkes teherbe esést.

2017. márc. 14. 14:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is IR-es vagyok, a 12. hétig szedtem a Mercformint (1000-est), de bevallom, sajnos a CH bevitelre nem annyira figyeltem, bár nem vittem túlzásba, csak nem tartottam a diétát annyira. Szerencsére semmi baj nem történt, de szerintem önmagában az IR nem feltétlenül okoz vetélést, inkább magát a teherbe esést nehezíti, mert a peteérést is befolyásolja. A gyógyszert is inkább azért ajánlják szedni egy darabig, hogy nehogy az abbahagyása okozzon esetleg gondot hirtelen, a legveszélyeztetettebb időszakban.

Ami már inkább okozhat vetélést, és sokszor nem is vizsgálják, az a pajzsmirigy alulműködés. Mindenképp érdemes lenne megnézetni egy TSH szintet is legalább.

A lényeg, hogy véletlenül se okold magad a missed ab miatt! Rengeteg embernek ki sem derül az IR, és csak csokin tudnak élni a terhesség elején, mégsem lesz gond, így nem hiszem, hogy nálad ez lett volna az ok.

Egy következő terhességnél viszont szerintem tuti, kapni fogsz progeszteron pótlást is az első trimeszterben, ami majd segít megtartani a babát. És ahogy mondtam, pajzsimirigyet mindenképp nézess! Minden jót kívánok, sikerülni fog, hidd el! :)

2017. márc. 28. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!