Szeretném a vetelés dátomát magamra tetováltatni! Időben mennyit kéne várni vele? Már lassan 2 hete történt és könnyebb nem lenne de legalább lenne más fájdalmam is a lelkin kivűl! Van valam egészségügyi oka hogy még esetleg várjak vele?
Szia!
Én csak annyit tennék hozzá - függetlenül az ilyen tetoválásról való véleményemtől -, hogy én épp tegnap érdeklődtem egy tetováló szalonban hasonló dolog kapcsán. (Én valami pozitívat, a reményhez kapcsolódó dolgot varrattam volna.) A szalonban megérdeklődtem, hogy a műtét után kell-e várni, illetve még fontosabb: későbbi várandósságra milyen hatása lehet.
Az tudható, hogy várandósan nem lehet tetováltatni, és például vérplazmát nem lehet adni, ha előtte fél éven belül tetováltattak, ezért kérdeztem, mi vonatkozik a várandósságot megelőző hónapokra. Azt mondták, hogy ahogyan a vérplazmát is bezavarhatja, bár nem mondják egyértelműen, hogy kárt okoz, de nem szeretnének kárt tenni, ezért nem javasolják a tetováltatást, amennyiben pár hónap múlva újra szeretnénk kisbabát vállalni.
Nem tudom, ti jelenleg akartok-e, ha igen, akkor mikor újra belevágni a babázásba, de mi például 3 hónap múlva szeretnénk, és ezt a kockázatot épp ezért nem érdemes szerintem megtenni. Jobb lehetőleg biztosra menni.
Kitartást kívánok neked a továbblépéshez!
Ne félj tőle, nem fog újra megtörténni!
Nem írtad, mikor történt a vetélés, hanyadik terhességi héten. Ha még az első 12 hétben, az sokkal-sokkal gyakoribb, mint gondolnád.
Sajnos én is vesztettem el babát a 8. héten, és utána jöttem rá, hogy mennyi nő esik át ezen. Ha csak ezt az oldalt megnézed, látod, hogy menyi kérdés van ebben a témakörben.
Meg kell élned a fájdalmat és a gyászt, el kell engedned ezt a babát. De utána tudni fogsz optimistán nézni a jövőbe.
Most újra babát várok, már 13 hetes, és minden rendben. Persze, nem voltak felhőtlenek az első hetek, hónapok, de most érzem, hogy minden rendben lesz.
Nekem 6 hónapot javasolt annak idején az orvos. 9-t vártam, de csak azért, hogy befejezhessek egy . A következő babát szépen kihordtam.
Nem tudták megmondani, mi okozta a vetélést. Nagyon pici volt még a baba (kb 6-7 hetes) A legtöbb esetben nem tudják a valódi okot.
Adj magadnak időt. Csinálj olyan dolgokat, ami jólesik: séta, cukrászda, barátnőzés, tv-és, mindenkit más kapcsol ki.
Sokan vagyunk, akik ezt átélték. Nekem már nagycsaládom, van és minden baba természetesen fogant.
Neked is sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!