Honnan lehet tudni, hogy nem fejeződött be rendesen a korai spontán vetélés?
Van ennek valami jele, tünete?
Arra gyanakszom, hogy spontán vetélésem volt kb az ötödik héten, de nem vagyok benne biztos, nem csináltam tesztet. Késett a menzeszem,maximum egy hetet, és terhességre utaló tüneteim is voltak. A vérzés is furcsa volt, erősebb, fájdalmasabb, hosszabb, és az elején sok alvadt vérrel.
Szerintetek?
9 hetesen volt vetélésem (embrió nélkül, vagyis 6 hetesnek megfelelő volt). Kilökődött. A doki azt mondta, a vérzéstől két napot várjak és menjek kontrollra. Ott látta, hogy bezárult a méhem és kitisztult.
Csak orvossal lehet megtudni, aki ultrahangot készít.
Szerintem is menj orvoshoz, én is elmennék. Inkább mondja azt, hogy fölösleges volt, bár nem hinném, hogy ilyen helyzetre ezt mondaná.
Az a tuti, ha megvizsgál.
Neked kell tudnod, hogy milyen kockázatot vállalsz be.
A vérmérgezés komoly dolog. Én inkább elmennék feleslegesen, minthogy később gond legyen. Ennyit szerintem megér. Egy rutinvizsgálat elég hozzá. Abban nincs kockázat, ha elmész, nem? Csak abban, ha nem.
Miattad?
Menj el a dokihoz, és mondd azt, volt pozitív terhességi teszted, akkor tutira alaposan meg fog vizsgálni. Persze, ha van rendes saját orvosod, akkor nem kell kamuzni :)
Nekem is volt vetélésem, 8. héten, és nekem műtét kellett. Lehet, hogy akkor éppen kellemetlenebbnek tűnik, de még mindig jobb, mint hónapokat kínlódni a méhed tisztulásával.
Igen, miattam. :( Nem terveztünk babát, és nagyon nem úgy éltem ahogy kellett volna. Lánc dohányos vagyok, napi 6-7 kávét iszom, össze vissza kajálok, két hete egész hétvégén talicskáztam , mert térköveztünk, sört is ittam . Az én hibám. Akkor vettem vissza, amikor elkezdett késni. Van dokim, pont ő mondta, hogy nem kell tesztelni, felesleges, ha késik, akkor menjek el hozzá. Már épp akartam menni, de megjött. Vagyis azt hittem megjött, de már semmit sem tudok.
Jobb lenne ha meg se tudnám, hogy esetleg terhes voltam, mert ezt nem bocsátom meg magamnak :'(
Kedves Kérdező!
Ne légy ennyire szigorú magadhoz!
Persze, nem árt vigyázni, meg pihenni, nem dohányozni, stb. De ha ennyire közvetlen lenne az összefüggés az egészségtelen életmód és a vetélés között, nem lenne egy abortusz sem, mert mindenki el tudná intézni otthon magának.
Nem is tudtad még, hogy babát vársz, miért változtattál volna az életmódodon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!