Spontán vetélés utan várjak -e?
Figyelt kérdés
5 hetes terhességem spontan vetéléssel véget ért, az orvos szerint testileg nem szükséges várni, viszont felek hogy ismet elveszítem a babat.. Lelkileg csak egy kicsit viselt meg.. Egyik nap pozi teszt masik nap véget ért.. De olyan bizonytalan vagyok hogy igy nagyobb esély van egy újabb vetélésre.2016. jún. 11. 15:11
1/7 anonim válasza:
Nincs nagyobb esély a vetélésre!
A tapasztalatok azt mutatják, hogy vetélés vagy missed ab utáni műtétes befejezést követően könnyebb újból teherbe esni és több esélye marad meg a baba, mert a szervezet jobban teljesít.
Ez persze nem szentírás, de egyáltalán nem nagyobb az esélye, hogy újból bekövetkezzen a vetélés, csak akkor ha valami anyai oldalról hibádzik. pl trombózishajlam vagy genetikai probléma. Az meg jobb ha mielőbb kiderül és lehet tenni ellene!
Testileg valóban nem szükséges várni.
2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segített a válaszod igy aztán házi feladatom utanna jarni a trombózis hajlamnak mert az szoba jöhet előző terhességem során injekciós verhigitasra volt szükség a visszereim miatt.. Most Mielőtt ujra belevagtunk volna voltam doppleres visszér vizsgálaton de ott megnyugtató valaszt kaptam. De azt hiszem erre rákérdezek mielott új levelet küldünk a golyanak. Köszönöm szépen.
2016. jún. 11. 15:45
3/7 anonim válasza:
Igaza van. Missed ab után. Nekem durva volt 5 hónaposan vetéltem el az élö babát!... Majd mütétileg kiürítettek.. Doki mondta hogy várjunk fél évet ezek után de 1 hónap múlva terhes lettem. Tökéletes terhesség volt, 4 kilós fiút szültem! Minden terhesség más! A vetélésnek is oka van! Néha tudjuk mi, néha nem.. De ennek így kell lennie!
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást, most a neten arra próbálok rákeresni hogy a trombozis hajlamot hogyan tudnám kideríteni.. legtöbben érszakrendelést irnak de az nekem nem jó mert a terségben ahol lakom valószínűleg év végére jutnék el addig.. előbb házi orvos aztán vérvétel aztán belgyógyászat és onnan érszakrendelés.. addig nem tudok várni :(.. de szerintem ha a nőgyógyaszt keresem fel ezzel a problémával átirányit a háziorvoshoz és max röhög egy jót hogy miért odamentem és ugyan ott vagyok :( de hétfőn felkeresem a haziorvost ez ügyben.
2016. jún. 11. 16:59
5/7 anonim válasza:
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen aranyos vagy hogy figyeled a bejegyzésem, mindenképp konzultalok a dokinommel és megprobalom egy vérvétellel kideríteni, siman bevállalom akar a mindennapos szurit is ha ugy biztonságban lehetnenk... Na de majd kiderul én pedig irok majd hatha masoknak is segitek ezzel.
2016. jún. 11. 17:15
7/7 anonim válasza:
Én a 6ik héten vetéltem el,nem keleltt műtét, doki nekem is azt mondta,hogy nem kell várni,de lelkileg még nem akartam, később mikor teherbeestem semmi gond nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!