Korai spontán vetélés utáni következő terhességnél volt valaki, aki az orvos tanácsa nélkül mégis Duphastont szedett pusztán elővigyázatosságból?
Szerintem kevesebbet kockáztatnál egy kivizsgálással. Mert ha nem a progi a baj, akkor hiába szeded. Szerintem azzal nem teljesíted azt, hogy nem várod meg, hogy sok vetélés legyen, hogy egy lehetséges okra magadtól elkezded szedni a gyógyszert.
Hormonvizsgálatot beutaló nélkül tudsz csináltatni te magad is a Centrumlabnál pl.
A doki nekem azt mondta NEM KELL szedni semmiféle progeszteron pótlást. Egyáltalán nem jó az, hogy "ha kell ha nem" beavatkozunk a "természet dolgába"...
Mondom ezt úgy, hogy túl vagyok egy veszítésen, ami iszonyatosan fájt lelkileg és fizikailag is.
Nekem is megfordult a fejemben, amit Te mondasz, én vény nélkül is bármikor tudnék szerezni (férjem orvos) de nem fogok, mert megbízom az orvosom tanácsában. Biztosan ha indokolt lenné mondta volna.
"A szervezetedet már arra nevelted vele, hogy nem kell annyi progit termelni, kívülről meg nem viszed be.
"
Pontosan ezt mondta a férjem is.
Nagyon sok oka lehet a vetelesnek, egyaltalan nem biztos, hogy progeszteronhiany okozta es az sem biztos, hogy segitett volna, ha korabban szeded. Legtobbszor vizsgalat (vervetel) nelkul irjak fel, mert elvileg artani nem art, maximum nem hasznal, igazabol ez a legegyszerubb, amit meg lehet probalni, ha korai terhesseg alatt verzes van.
A legegyszerubb az lenne, ha kovetkezo ciklusban peteeres utan kb egy hettel elmennel egy vervetelre. Maganlaborban sem olyan draga, nagyon hamar megvan az eredmeny. Megnezeted a hormonazinteket, latszani fog az is, ha keves a progeszteron. Ha nem keves, akkor alapban ne kezd el szedni, mert az egy havi adaggal ugysem mennel semmire, ha elkezded, akkor a 12. hetig folyamatosan szedned kell.
Egyebkent ha terhes leszel, akkor a pozitiv teszt utan is mehetsz progeszteron szintet nezetni, az orvosodat kerdezd meg, hogy mikor erdemes, mert akkor is latszani fog, ha a terhesseghez kepest alacsony. Ilyen esetben ugyis felirja majd az orvosod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!