Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Ez komoly, hogy még csak...

Ez komoly, hogy még csak tájékoztatni se hajlandóak?

Figyelt kérdés

A 13. héten elhalt a magzatom. Missed ab lett a vége. Első terhességem volt, és bár tudom, hogy "shit happens", talán egyszerűen pechem volt, szeretnék kizárni bizonyos lehetőségeket, nem akarok még esetleg 2-3 vetélést kivárni, míg hajlandóak foglalkozni velem.

Elmentem nőgyógyászhoz (magánrendelésre). Ő beutalt hormonvizsgálatra, de oda is vonakodva, mert "úgyis biztos kromoszómahiba volt". Hangsúlyoztam: szívesen fizetek, hogy magánúton kivizsgáljanak, de csak legyintett, hogy ugyan, felesleges.

Elmentem a háziorvoshoz. Neki is előadtam a mondókámat, hogy fizetős vizsgálatok stb. Megmosolygott, hogy miért stresszelek ennyire (azon "stresszeltem", hogy ennyire nem vesz komolyan), úgyse fog még egyszer megtörténni, legyünk pozitívak.

Én viszont nem akarok még egyszer a jószerencsében bízni. Szeretnék kizárni párat a lehetséges problémákból, hogy ne történjen meg újra. Megnyugtatna, és történetesen még pénzem is van rá, hogy ne a TB-s betegek elől foglaljam az erőforrásokat.

Orvosilag talán tényleg nem indokolt még a kivizsgálásom, és engem (a dokikkal ellentétben) érzelmi okok is motiválnak a "nyomozásra", de ha az adóforintjaimért nem is állnak velem szóba, legalább annyit mondhattak volna, hogy ilyen és ilyen irányok vannak, amerre elindulhatok.

Mással is volt ilyen? Végül sikerült elérnie, hogy kivizsgálják?

2016. ápr. 8. 09:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem a történtek miatt. Szerintem, ha van pénzed és ilyen elszánt vagy, akkor keress egy olyan nógyógyászt, aki szerint nem feleslegesek ezek a vizsgálatok és megérti, hogy fizetni is tudsz. Ennyit tudok javasolni és kívánok minél hamarabb egészséges babát!
2016. ápr. 8. 10:32
 12/14 A kérdező kommentje:

Bocsánat, rosszul írtam, a 13. héten volt a missed ab, előtte kb. 2 héttel halhatott el a magzat, azt saccolták.

Köszönöm a válaszokat! Akkor elkezdek kutakodni.

2016. ápr. 8. 10:34
 13/14 anonim ***** válasza:
Írok egy üzit neked, én magánban vizsgáltattam ki magam a vetélés után, minden pénzt megért. Részletesen le van írva minden, dokik, helyek, laborok, minden.
2016. ápr. 8. 10:50
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem tavaly május végén, a 20. héten derült ki, hogy 3-4 hete elhalt a baba. Ha nem ragaszkodtam volna a kórbonctani vizsgálathoz, azt sem csinálták volna meg, mondván nem fog kiderülni semmi.

Az eredményt idén márciusban (!) kaptam meg, amikor újabb terhességgel voltam a dokinál. Ugyan azt írták benne, amit előtte is mondtak,h vagy genetika, vagy fertőzés. Akkor sem és az óta sem értem, hogy ha bármelyik is volt az ok, a mai világban miért nem tudják kideríteni. A kórbonctan egyébként csak általános dolgokat ír le, mekkora volt, szervei egészségesek stb.

Nekem is azt mondták a vizsgálatokra,h felesleges, kizárt,h még egyszer előforduljon. Hiába kérdeztem,h nem lehetne-e vmit mégis kivizsgálni,h ha mégis velem van a hiba, kiderüljön.

A genetikus ugyanazt mondta, mint mindenki más...

Belenyugodtam, elhiszem és hiszek abban, hogy most minden rendben lesz.

15 hkm

2016. ápr. 11. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!