Ez komoly, hogy még csak tájékoztatni se hajlandóak?
A 13. héten elhalt a magzatom. Missed ab lett a vége. Első terhességem volt, és bár tudom, hogy "shit happens", talán egyszerűen pechem volt, szeretnék kizárni bizonyos lehetőségeket, nem akarok még esetleg 2-3 vetélést kivárni, míg hajlandóak foglalkozni velem.
Elmentem nőgyógyászhoz (magánrendelésre). Ő beutalt hormonvizsgálatra, de oda is vonakodva, mert "úgyis biztos kromoszómahiba volt". Hangsúlyoztam: szívesen fizetek, hogy magánúton kivizsgáljanak, de csak legyintett, hogy ugyan, felesleges.
Elmentem a háziorvoshoz. Neki is előadtam a mondókámat, hogy fizetős vizsgálatok stb. Megmosolygott, hogy miért stresszelek ennyire (azon "stresszeltem", hogy ennyire nem vesz komolyan), úgyse fog még egyszer megtörténni, legyünk pozitívak.
Én viszont nem akarok még egyszer a jószerencsében bízni. Szeretnék kizárni párat a lehetséges problémákból, hogy ne történjen meg újra. Megnyugtatna, és történetesen még pénzem is van rá, hogy ne a TB-s betegek elől foglaljam az erőforrásokat.
Orvosilag talán tényleg nem indokolt még a kivizsgálásom, és engem (a dokikkal ellentétben) érzelmi okok is motiválnak a "nyomozásra", de ha az adóforintjaimért nem is állnak velem szóba, legalább annyit mondhattak volna, hogy ilyen és ilyen irányok vannak, amerre elindulhatok.
Mással is volt ilyen? Végül sikerült elérnie, hogy kivizsgálják?
Bocsánat, rosszul írtam, a 13. héten volt a missed ab, előtte kb. 2 héttel halhatott el a magzat, azt saccolták.
Köszönöm a válaszokat! Akkor elkezdek kutakodni.
Nekem tavaly május végén, a 20. héten derült ki, hogy 3-4 hete elhalt a baba. Ha nem ragaszkodtam volna a kórbonctani vizsgálathoz, azt sem csinálták volna meg, mondván nem fog kiderülni semmi.
Az eredményt idén márciusban (!) kaptam meg, amikor újabb terhességgel voltam a dokinál. Ugyan azt írták benne, amit előtte is mondtak,h vagy genetika, vagy fertőzés. Akkor sem és az óta sem értem, hogy ha bármelyik is volt az ok, a mai világban miért nem tudják kideríteni. A kórbonctan egyébként csak általános dolgokat ír le, mekkora volt, szervei egészségesek stb.
Nekem is azt mondták a vizsgálatokra,h felesleges, kizárt,h még egyszer előforduljon. Hiába kérdeztem,h nem lehetne-e vmit mégis kivizsgálni,h ha mégis velem van a hiba, kiderüljön.
A genetikus ugyanazt mondta, mint mindenki más...
Belenyugodtam, elhiszem és hiszek abban, hogy most minden rendben lesz.
15 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!