Ez normális, hogy csak így elengedtek? Így szokás?
Missed ab műtétem volt. Reggel feltették a lamináriát, kora délután megműtöttek. Egész délután felém se nézett senki.
Este hatkor a vizites orvos odajött, végignézett rajtam, aztán közölte, hogy keljek fel, majd a vizit végén visszajön és megbeszéljük, hogy hazamehetek-e.
Vártunk, vártunk még vagy másfél órát, aztán elmentünk keresni egy nővérkét. "Jaj, maguk még itt vannak?! A doktor úr már elment... Na mindegy, akkor menjenek haza."
Se vizsgálat, se életviteli tanácsok, se semmi. Próbáltam kérdezgetni, de csak azt ismételgette, hogy majd jöjjek vissza 6 hetes kontrollra.
Oké, hogy rutinbeavatkozás, de ennyire?... Most meg esz a fene, hogy normális-e, hogy húzódik, fájdogál a hasam. (4 napja volt a műtét.)
Majd beszélek a nőgyógyászommal, csak fura, hogy ennyire nem mondtak se bűt, se bát a műtét után. A lelkemnek is jót tett volna, ha tájékoztatnak.
Ha aggódsz, nem érzed jól magad, fájdalmaid vannak, hívd fel a saját orvosodat, ne várj a kontrollig. Missed ab-em nem volt, de más nőgyógyászati kisműtétem igen.. hát azért az, hogy ne nézzen meg egy orvos sem, több mint hanyagság az orvos részéről.
Remélem, hamar rendbe jössz! :)
Nekem délben volt a műtét, este 8 körül a vizit után hazamehettem, de engem megvizsgáltak. Az kicsit fura, hogy meg sem néztek, mármint ott lent - bent...
Az, ha fájdogál a hasad, szerintem nem probléma. Ha nagyon görcsölne, meg darabos vagy világospiros vérzés lenne, az baj lenne.
Ha aggódsz, menj el most orvoshoz.
Sajnos három küretem is volt már, kettő korai, spontán vetélés miatt, egy pedig 13 hetesen (!) fejlődési rendellenesség miatt.
Egyiknél sem csináltak nagy ügyet a hazaengedésből, valóban rutinműtétnek számít. Nekem (és a szobatársaimnak) a következőket mondták:
-A vérzés, görcsölés pár napig még normális. Erős görcsök illetve erős, darabos vérzés esetén kell haladéktalanul visszamenni.
-Pár napig kímélő életmód javasolt (nem szabad emelni, fizikai munkát végezni, sokat gyalogolni). Három hétig tilos a szex és nem merülhetsz vízbe (tehát kádban fürödni sem szabad, csak zuhanyozni). Ez korábban 6 hét volt, de most már a legszigorúbb dokik is csak három hetet mondanak.
Engem ennyi instrukcióval engedtek haza, minden vizsgálat nélkül, pedig extra alapos dokim van!
Legutóbbi műtétem után kb. 4 napig volt menstruációhoz hasonló vérzésem görcsökkel, utána még pár napig enyhe pecsételő vérzés.
A második küretem után lettek szövődmények, így sajnos abban is van tapasztalatom: ekkor a vérzés és a hasi fájdalom nem múlt el, még két héttel a műtét után is voltak tüneteim. Mint kiderült, lett egy komoly alhasi fertőzésem, amit csak újabb műtétekkel tudtak elmulasztani.
De 4 nap után a vérzés és a görcs is "belefér", ha nem túl erős és láztalan vagy.
Köszönöm a válaszokat!
Nekem is a 13. héten vették észre, hogy elhalt a magzat.
Nem vagyok lázas, és nem is görcs-jellegű a fájdalmam, inkább húzódik. Mintha még a hólyagom és a beleim is nyomnák a méhemet, vagy ilyesmi. Ha hirtelen mozdulatot teszek, lehajolok, akkor húzódik, úgy, mint egy seb. (Végül is az...) De az előbb egy tüsszentésnél majdnem összepisiltem magam, olyan felszakad-a-seb érzés volt.
Már nem vérzek, épp csak enyhén barnázgatok.
Nekem a 12. heten volt. Igaz, kulfoldon elek, de nagyon hamar elengedtek.
Reggel fel 8-ra kellett mennem, kb 9-kor altattak el es delutan egykor mar indulhattam haza.
A mutet eleve nem sokaig tart, a megfigyeloben voltam kicsit sokaig. Utana mar csak annyit vartak, hogy lemenjen az induzio, eszek, iszok, pisilek-e rendesen, amikor ez megvolt, hozta az apolo a papirokat. Mondjuk o elmondta nekem, hogy mire figyeljek, mi a teendo ha gond van, mit mikor csinalhatok.
De fel kettokor mar otthon ebedeltem es kaveztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!