Nálatok utólag visszagondolva volt valami előjele a vetélésnek vagy annak, hogy elhalt a magzat?
Két korai vetélésem volt, mindkettő nagyon enyhe vérezgetéssel indult, ami napokkal később fokozatosan erősödött, de nem ürültem ki teljesen egyiknél sem. Ezeknél a vérzés egyértelmű jel volt.
Egy másik terhességnél pedig a 12. heti ultrahangon észleltek súlyos fejlődési rendellenességet a babánál. Ennek semmi jele nem volt, még pár nappal korábbi uh-n is minden rendben volt. Ha nincs az uh, nem tudtam volna meg, hogy baj van, és el is halt volna valószínűleg.
Elsőnél iszonyatos görcsök, majd jelentős mennyiségű piros vérzés. (12.)
Másodiknál megszűntek a terhességgel járó tüneteim: hányás, folyamatos inger, olykor görcsök. (12.)
Koraszülésnél: előtte vesefájdalom, egész testen viszketés, némi folyás. Durván le akart szakadni a derekam. (28.)
Nekem volt egy enyhe pecsetelo verzesem 8 hetesen. Voltam emiatt ovosnal, akkor meg minden rendben volt, volt szivmukodes es jok voltak a meretek, a terhessegi kornak megfelelo. A pecsetelo verzes is egyszer volt csupan, az osszes terhessegi tunetem is megvolt sokaig (rosszullet, gyakori vizelesi inger, puffadas).
11 hetes voltam, amikor egyik naprol a masikra megszunt minden tunetem, ismet jelentkezett a pecsetelo verzes, emiatt ujra ultrahangra mentem es akkor derult ki, hogy 8 hetes uh utan meg kb 4 napig fejlodhetett es elhalt.
Szoval tulajdonkeppen az az elso, egy alkalmas pecseteles volt az egyetlen elojel, a tobbi 2,5 hettel az elhalas utan mar csak utolagos volt.
25 hetesnel elfolyt a magzatviz.
7 hetesnel barnazgatas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!