Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Volt valaki Ausztriában...

Volt valaki Ausztriában tablettás abortuszon?

Figyelt kérdés

missed ab-om van januárban akarnak műteni,de szeretném inkább tablettásan. van valakinek merről tapasztalata?

Hogy megy ez?

2015. dec. 27. 13:24
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

egyébként nem a magyar orvosok szaktudását vontam kétségbe,csak azt mondtam,hogy mivel ebben nulla gyakorlatuk van,ezért nem tudhatják.

És akkor a külföldi orvosok szaktudást kérdőjelezed meg,akik évtizedek óta csinálják,és azt mondják,hogy kíméletesebb mint a műtűt?

2015. dec. 27. 15:58
 12/20 A kérdező kommentje:
nem műtűt,hanem műtét:)
2015. dec. 27. 15:59
 13/20 anonim ***** válasza:

A legrosszabb rémálomba se jöjjön elő a spontán vetélés.. Iszonyatosan féltem a műtéttől, de következőnek egy percet sem fogok gondolkodni, ha neadjisten ilyen helyzetbe kerülnék.. Annyi vért, és szenvedést soha életemben nem éltem át, mint amikor beindult a vetélés, pedig igazán kemeny embernek gondoltam magam. 2 óra szenvedés után én mondtam a páromnak hogy hívja a mentőket, mert ez hihetetlen. Ömlött a vér, és csak úgy potyogtak ki az alvadék darabkák (elnezest a szohasznalatert, de sajnos szebben ha akarnám sem tudnam leírni)

Behoztak a kórházba, elaltattak, es se fájdalom se görcs se szenvedés. Pár óráig vérezgettem, de az már szinte egy sima mestruáció szerű folyamat volt...

Én átgondolnám a helyedben, jobb esetben reggel odamész, és este mehetsz is haza..

2015. dec. 27. 18:10
 14/20 A kérdező kommentje:
hát nem tudom...egyik se egy leányálom.
2015. dec. 27. 21:32
 15/20 anonim ***** válasza:

"És akkor a külföldi orvosok szaktudást kérdőjelezed meg,akik évtizedek óta csinálják,és azt mondják,hogy kíméletesebb mint a műtűt?"

Persze, kíméletesebb, csak nem olyan szempontból, ahogy te gondolod. Lassabban tágul ki a méhszáj és a nyakcsatorna, a placenta nem fizikai külső behatásra, hanem a méh összehúzódásai miatt válik le. Azt senki sem állítja, hogy kevésbé fájdalmas, könnyebben elviselhető vagy rövidebb ideig tart.

2015. dec. 27. 22:15
 16/20 anonim ***** válasza:

10 hetes terhes voltam. Ma görcsöltem és véreztem. Doki, ahol megtudtam, hogy elvetéltem. Kaptam 4 gyógyszert. Azért gyógyszert, mert a doki szerint biztonságosabb. Nem okoz sérüléseket, nincs felesleges műtét.

Valahogy megkönyebbültem, így is teljesen magam alatt voltam, nem lettem volna képes abortuszra menni. Neten olvastam is, hogy sokaknak lelkileg könnyebb volt a gyógyszeres kezelés. Fájdalmas, már előtte be kellett szedni fájdalomcsillapítót. Pár nap és ellenőrzik, hogy minden rendben volt-e. Az orvosom szerint cdak nagyon ritka esetben nem ürül ki teljesen a méh.

Na ezek a tapasztalataim, én Finnországban lakom. Hogy melyik a jobb arra nincs válasz, egy vetélés ígyis ugyis kegyetlen. Bárcsak soha nem tudtam volna meg milyen.

2015. dec. 29. 00:56
 17/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget.
2015. dec. 29. 13:18
 18/20 anonim ***** válasza:

Spontán vetélésnél is szoktak kaparást csinálni hogy minden kiürüljön (legalább is így tudom, javítsatok ki ha nem így van), Igen, műtétnél se biztos hogy mindent kiszednek de sokkal kisebb ennek a hibának az esélye minthogy tablettánál valami bent maradjon mert nem tudják.

Szeintem is műtétre menj, sokkal gyorsabb, töredéke a fájdalom a tablettáénak és lehet a tabletta után is műtenek és akkor mégis műtétre mentél csak fájdalmasabb és hoszabb a lábadozási idő.

2016. jan. 7. 11:44
 19/20 A kérdező kommentje:

túl vagyok rajta,végül a tablettást választottam.

Fájt mint az állat ez tény,de nem kellett műteni,én ennek örülök.

2016. jan. 8. 15:00
 20/20 anonim ***** válasza:
13-as, nekem ugyan kisebb volt a terhességem, amikor vetéltem, de pont ugyanez volt nálam is, jött belőlem a vér,szó szerint olyan volt a fájdalom, mintha szültem volna :( Borzalmas volt.
2016. jan. 14. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!