Többszöri spontán vetélés azonos időben! Mitől lehet?
2014. szeptemberben végeztem terhességi tesztet pozitív lett. Nőgyógyásszal egyeztetett időpont előtt kellett orvoshoz mennem, mert gyenge pecsételő vérzést észleltem. 5 hetes terhességnek mondták, de nem biztosra, csak felritkulás volt látható. Az adott és a következő napon is volt vérvétel, ami csökkenő hcg szintet mutatott. Következő napon sajnos erős vérzéssel kezdődött, majd befejeződött .
2015. májusban ismét orvoshoz mentem 2 pozitív teszt után, "maszatolással". Szintén 5 hétben jártam, 6mm - es cystikus felritkulással. Utrogestant írt fel az orvos, amit 2 napig szedtem 3*1-et, de sajnos már nem segített, mert következő nap ismét vetélés következett be.
Jelenleg utolsó menstruációhoz képest 5. hét 4. nap - nál járok. Pozitív teszt után ismét szedem az Utrogestant. Viszont a mell feszülés eltűnt a mai napra. Attól félek ugyanaz fog lejátszódni bennem!!! A gyógyszer miatt lehetséges, hogy vetélés kezdődik / kezdődne csak nem engedi?!
Nőgyógyászati vizsgálatra 3.-ára kaptam időpontot.
Valaki volt / van hasonló helyzetben?
Szia! Önmagában a mellfeszülés megszűnése még nem jelent gondot, sokan beszámolnak arról, hogy feszül, majd elmúlik napokra, majd újra megjelenik....Ugyanakkor a terhességi tünetekért felelős hormonok ahogy fokozatosan termelődnek a terhesség elején, úgy fokozatosan is ürülnek ki egy esetleges elhalás esetén, ezért önmagukban ezeknek a szubjektív jeleknek nincs döntő jelentőségük.
Mivel én i átéltem többször ugyanazt, amit Te, tökéletesen megértem, hogy nehéz felhőtlenül örülni és hinni abban, hogy ezúttal minden rendben lesz, de tudnod kell, hogy a korai spontán vetéléseknek legnagyobb része genetikai hibára vezethető vissza (és ezen nem tud segíteni az Utrogestan), ilyen vetélések minden korban voltak, és rendkívül gyakoriak. Magyarul, ha az előző vetélésedet az UTrogestan nem tudta megakadályozni, akkor ebben az a "jó" hír, hogy genetikai oka lehetett, és kicsi a valószínűsége, hogy újra előforduljon. Fel a fejjel, próbáld elhessegetni a rossz gondolatokat!
(arra a konkrét kérdésre, hogy az Utro késleltetheti-e egy elhalt magzat távozását, a válasz igen, késleltetheti. Ha nagyon aggódsz, próbálj esetleg kikönyörögni egy soron kívüli UH-t, ha másképp nem megy, inkább nézzenek furán az ügyeleten, de nézesd meg, hogy minden rendben van-e (az előző méretekhez képest fejlődött az embriócska:) Az idegeskedés nem tesz jót.)
Szia!
Gyakori vetélés oka sok minden lehet, de pl a gluténérzékenység is ezek közé tartozik...azért említem meg, mert baromi sokan nem tudnak erről! és nem értik mért nem jön össze rendesen a baba, mért vetélnek el szinte mindig!....ha eddig nem volt ilyen vizsgálatod akkor érdemes, mert legalább kizárod ezt a listából! van már patikában kapható teszt is erre, de a cölikália centerben is megcsinálják ha sok a vetélésed.
Először is: remélem, minden rendben lesz ezúttal! Szurkolok!
Ha sajnos mégsem, szerintem vizsgáltasd ki magad, ha a nőgyógyászod magától nem küld el ezek után mindenféle vizsgálatokra. Már csak amiatt is kivizsgáltatnám magam, hogy ne kelljen újból megélni ezt a csalódást. Sok oka lehet annak, hogy miért nem tapad meg az embrió, igaz, főleg genetikai. De lehet más oka is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!