Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Ki hogyan döntene, ha az én...

Ki hogyan döntene, ha az én helyzetemben lenne?

Figyelt kérdés

Van két csoda szép, okos gyermekem. Az egyik 5 éves, a másik 2.

Nálam 1,5 éve diagnosztizáltak egy súlyos betegséget, amelyet kezelni kezdtek. Egy ideig stagnált, majd elkezdett romlani az állapotom.

Gyógyszert szedek szinte az első perctől illetve kezelésekre is jártam.

Nem ámítom magam, se a családom. Mindenki tisztában van azzal, hogy 50-50% az esélyem.

Az orvosom műtétet javasol, a szövettan szerint nincs akkora nagy baj, mint amit 1,5 éve mondtak. Talán a kezeléseknek és a gyógyszereknek hála.

A lényeg, hogy nincs mese, műteni kell. Én bele is egyeztem, az időpont is megvan.

A férjemmel mindig védekeztünk. Szedtem fogamzásgátlót is, de azzal le kellett állnom, mert ütötte egy másik gyógyszerem hatóanyagát. Természetesen óvszerre váltottunk és ugyan nem vettük észre sosem, hogy kiszakadt volna, ezek szerint mégis volt probléma.

Nem tudom, hogy történt meg, de teherbe estem. A nőgyógyászom szerint a fogamzásgátló és a másik két gyógyszer miatt történt ez meg.

A terhesség (8 hetes) nagyon nem várt (fentebb írtak miatt). A döntés ránk van bízva, de az sem biztos (szerintem), hogy egyáltalán a terhesség végét megérem. Durva ezt mondani, de így érzem.

Nem tudom mit tegyek, a férjem mellettem áll, bárhogy is döntök.

Ha megműtenek, akkor lehet még esélyem pár évig, talán az utána lévő kezelések miatt meg is gyógyulhatok.

Ha nem műtenek meg, akkor senki sem tudja megmondani, hogy mennyi időm van még hátra.

Még bőven benne vagyok az elvetethető időben, bár a nőgyógyászom azt mondta, hogy tekintve a kórelőzmény miatt és a konkrét életveszélyes állapotom miatt 12. hét után is elvégzik majd az abortuszt.

Viszont én odáig nem szeretném húzni ezt a "kérdést" (de szőrnyű így beszélni róla), mert így is darabokra törtem már.

Ha a helyemben lennétek, akkor mit cselekednétek?

2015. febr. 24. 13:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

elvetetném ....

van 2 gyereked azt fel kell nevelni !

és ehhez meg kell gyógyulnod !

és a kicsi soha nem lesz képes pótolni a nagyokban azt h elvesztettek téged - sőt szerintem simán összekapcsolják az elvesztésedet a kicsivel és nem pozitív irányba !

másik ok két ekkora gyerekkel még ellesz az apa ...

de hogy még egy újszülött is a "nyakába" kapna!

bocsi h kicsit kemény lett de a te helyedben én így döntenék

2015. febr. 24. 13:43
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ahogy nézem, mindenkinél az ép ész győz.

Nem titok a betegségem, Hodgkin-kór.

A szakirodalom szerint (ami ugye papíron mind szép és jó) elméletileg nem lehetnék terhes. Nem sikerülhetne teherbe esnem, mert a kezelés(ek) miatt termékenységi problémát okozhat. A havi vérzésem ugyan eltűnhet, bár nálam maximum csak késés volt, sosem maradt ki.

Viszont erre a kezelő orvosom csak annyival reagált, hogy akik fiatalabb korban betegednek meg és gyógyulnak ki ebből, azoknál fiatal felnőtt korban a havi vérzést újra tudják indítani.

Én 28 éves vagyok, nem "mai csirke", akár hogy is nézem. Így én inkább már az idősebb beteg közé tartozom.

14 és 40 év között fordul elő legtöbbször.

2015. febr. 24. 13:51
 13/21 anonim ***** válasza:

A Hodgkin-kór jól kezelhető manapság. Én nem kockáztatnék egy még meg nem született gyerekért, továbbra sem. Talán akkor igen, ha nem lenne még gyerekem és nagyon szeretnék...de így tutira nem. Annak a két gyereknek anya kell. Na meg azért a kemós szerek tényleg nem biztos, hogy jót tesznek a magzatnak. Persze, az is lehet, hogy tök egészséges lenne... de ha nem?

Szerintem ne okold magad. Te megtettél mindent, hogy ezt a helyzetet elkerüld, sajnos nem sikerült. Gondolj inkább a meglévő gyermekeidre és a párodra. Na meg persze magadra is...

2015. febr. 24. 13:56
 14/21 anonim ***** válasza:
Én nem tartanám meg a babát. Ezt úgy mondom hogy 10 éve várunk rá de még így sem tartanám meg :( Meggyógyulnék és utána ha úgy éreznék a párommal akkor bevállalnák a babát. Nagyon sajnálom ami veled történik :( Nagyon sok erőt és kitartást kívánok!!!
2015. febr. 24. 14:15
 15/21 anonim ***** válasza:
Itt nincs min dilemmázni, a legfontosabb, hogy meggyógyulj. egy harmadik gyerek csodás, persze, csak nem most, nem így. most nektek ez az embrió egy plusz kockázat.
2015. febr. 24. 16:06
 16/21 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy nem a kérdésre válaszolok, de nekem két ismerősöm is van, akiknek azt mondták az orvosok, hogy már csak fél-egy évük van hátra, de meggyógyultak. Persze elmentek minden műtétre stb. Erre az orvosok azt mondták, hogy van ilyen is. Ők se tudnak mindent. Kitartást!
2015. febr. 25. 09:49
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem a kérdésre válasz, de leírom biztatásképpen az orvosok "jóslatai"-ra vonatkozóan. Apámnak végstádiumú koszorúér betegsége volt 37 évesen, három hetet adtak neki, műtéttel meg kb. 40 százalék túlélési esélyt a következő tíz évre. Persze vállalta a műtétet és még 30 évet élt utána.
2015. márc. 25. 09:43
 18/21 anonim ***** válasza:
Hová lett a kommented kérdező amibe azt írtad hogy megtartjátok? Mégse tartjátok meg?
2015. márc. 25. 10:53
 19/21 A kérdező kommentje:

Nem írtam sosem, hogy megtartjuk. Szerintem összekeversz egy másik kérdezővel.

Március elején elvetettük a babát. Csináltak szövettant és pár vizsgálatot. Kiderült, hogy ha meg is tartjuk, akkor sem lett volna egészséges.

Nem mondom, hogy egyszerű volt (bármelyik része is), de a családom érdekében úgy hiszem, hogy helyesen döntöttünk.

2015. márc. 25. 12:01
 20/21 anonim ***** válasza:

5. válaszoló vagyok

Részvétem... :( Nagyon sajnálom még mindig, hogy ez történt, de akkor legalább ad valami "megnyugvást" a tudat, hogy nem lett volna egészséges. Helyesen döntöttetek a meglévő gyermekeitek érdekében!

Kívánok nektek nagyon jó egészséget és boldog, hosszú életet!!!

2015. márc. 25. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!