Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Hogyan tudnám támogatni a...

Hogyan tudnám támogatni a nemrég vetélt barátnőmet?

Figyelt kérdés
Most veszítette el a babáját, alig tudták meg, hogy van, de már nagyon várták. 100 kilométerre lakik tőlem, ha minden jól megy, hamarosan fogunk szemtől szemben is találkozni, aminek egyrészt örülök, mert legalább mellette tudok lenni fizikailag is, másrészt aggódok, hogy nem fogok tudni hogyan segíteni neki. Félek, hogy lesznek majd kínos csendek, nem tudok mit mondani, nem tudom hogy vigasztalni. Nem volt még vetélésem, de terhességem sem, úgyhogy a témában sem vagyok túlképzett. Szerintetek hogy viselkedjek, mit csináljak?

2014. okt. 19. 21:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ugy viselkedj ahogy szoktál. Ha beszlnié akar róla akkor ugyis mondani fogja. Bíztasd arra, hogy engedje el a babát, hogy visszajöhessen hozzájuk.

Nekem fél éve volt vetélésem, én nem szeretek róla beszélni és azt sem szeretném hogy az emberek sajnáljanak. De mindenki más.

2014. okt. 19. 21:38
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, jöhetnek még válaszok! :) Megy a zöld kéz!
2014. okt. 19. 21:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem is volt egy vetélésem nyáron. Én úgy próbáltam úgy felfogni, hogy valami oka van annak, hogy elment.

A terhességek nagy részéről a nők nem is tudnak, mert a menstruációval távozik a megfogant petesejt. Nagyrészt kromoszóma rendellenesség az oka. Mivel nálam kiderült, hogy hormonálisan minden rendben, az országosan elismert nőgyógyászom azt mondta, hogy sajnos a terhességek 15%-a végződik vetéléssel.

Gyászolja ki magát, ha úgy érzi, csak ne sokáig. Ne hagyd, hogy önsajnálatba kergesse magát, mert onnan nehéz kijönni. Hallgasd meg, ha kell, sírj vele, de aztán mindent bele a vidámságba és a nevetésbe. Bár azt biztos fogod látni, milyen állapotban van és mi az, amiben segíteni tudsz neki. A lényeg, hogy azért ez nem a világ vége (mondjuk attól függ hány hetesen és milyen körülmények között veszítették el a magzatot), korai szakaszban semmiképp nem az. Csak pozitívan előre és élvezzék továbbra is egymást a férjével.

2014. okt. 22. 12:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi! És őszinte részvétem mindkettőtöknek, hogy ezt át kellett élnetek! :(
2014. okt. 22. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!