Egy nemrég feltett kérdés ihlette az enyém: A lányaim (2 és 6 év) még sosem láttak engem tampont cserélni. Na, akkor mikor világosítsam fel őket?
Nem vagyok prűd, mindenre kapnak választ, ha kérdeznek. A tamponcserével az a bajom, hogy ha meglátják, hát marhára nem szeretném, ha kipróbálnák. Egy kisgyerek szeret utánozni, nem igaz?
A nagy megkérdezte még régebben, mi az, én mondtam, hogy tampon, anyának néha kell, majd ha nagyobb lesz, megbeszéljük, mire való. Neki ennyi elég volt.
Tamponcsere? Szerintem ha ilyen céllal mész a vécébe, akkor kulcsra kell zárni. Ez nem prűdség, csak magánszféra :) Ha nagydologra mész, akkor se legyeskednek ott melletted, mikor a fenekedet törlöd, teszem föl. Nálunk is így van, bár nem zárom kulcsra az ajtót, a lányom tudja, hogy ha beteszem, akkor nem illik rám szabni.
A felvilágosítást viszont szerintem megteheted a nagylánynál, már csak azért is, mert ha majd már olvasni is tud, és kezébe kerül a tamponos doboz, akkor nehogy a tájékoztatóból világosodjon fel :). Ha pedig aggódsz, nehogy kipróbálják, vajon mire való, akkor tedd valami magasabb polcra, ahol nem érik el.
Érdekes, én sem láttam soha anyámat, ahogyan intézte ezeket a dolgait, de mégis tudtam miről van szó.
Nem kell bemutatót tartani ekkora gyerekeknek meg pláne nem. És majd boldogan újságolja az óvodában mit látott?
Nekem is van 2 lányom, 11 és 14 évesek. A kisebb még nem, a nagy viszont 3 éve menstruál. Soha nem láttak engem sem betétet és tampont cserélni! Ez számomra is intim, a magánügyem! Amúgy pedig van legalább 3 könyvük, amit néha átlapoznak:
Pl.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!