Olyan nőt keresek aki hasonlóan járt mint én. Velem az
történt hogy a méhemben a 41. héten meghalt a babám aki
egészséges volt. Nem tudom hogy, mit tegyek, hogy
dolgozzam fel. érdekelne kinek hogy sikerült ez. Hogy mit
léptek. Pereltek vagy nem?
Elképesztő. Azt gondolná az ember, hogy Ausztriában jobban figyelnek a kismamákra. Itt németországban maximálisan figyelnek. Sajnálom ami történt :(
2014. ápr. 16. 18:38
Nagyon sajnalom ami veled tortent. Bele gondolni is borzaszto. Nalunk ugyanigy indult. 36 hetesen bementem a korhazba fajasokkal amik 8 percesek voltak. Kinevettek mikor bementem es mivel nem nyiltam elkezdtek piszkalni. Na megyek ndegy nagy nehezen felvettek, telenyomtak magneziummal. Ra 2 napra szolt az orvos h nem kene mert nem fogok megszulni rendesen. Addig egy uh-ra sehovanem vittek. Utana valo nap mentem nst-re de mar nem mozgott rendesen viszont a szivhanggal meg semmi gond nem volt. Lekuldtek tartos ctg-re ott se nagyon akart mozogni, elkuldtek nagy nehezen uh-ra. Ott a no olyan irto bunko volt, meg se nezte rendesen. Pedig akkor egybol tidtak volna cselekedni. A nyakara es a nellkasara volt tekeredve a koldokzsinor. Felmentem vissza vettek magzatvizet ugye azzal se volt semmi problema. De mar annyra leromlott delutanra. A szivhangja h alig maradt egy kis ido. Azonnal toltak csaszarra azzal h valoszinuleg toxikozist kapott a gyerek. 18 kg hizasomtol mert ez drasztikus es hallatlan, azt se tudtam milyen rendezvenyen vagyok. Szerencsemre nekunk jol sult el sikerult az utolso pillanatban kivenni a lanyomat. Orditoztak, kapkodtak akkor a noverek,orvosok. En akkor annyira halalra remultem h hihetetlen. Mai napig sokszor eszembe jut es elkap a siras h egy hajszalon mulott. El se tudom kepzelni mekkora fajdalom lehet ez most neked. De az biztos h ha baja lett volna tudom h ki hibazott es nem hagytam volna szo nelkul es megkapta volna azt ami ajr erte. Lehet h a gyerekemet nem hozta volna vissza de az tuti h o se erezte volna jol magat es lett volna min gondolkodnia h mit es kit tett tonkre. Lehet az is h fajdalmamban nem mindjart tudtam volna ezzel foglalkozni.
Tenyleg nagyon sajnalom es rengeteg erot, kitartast kivanok neked ehhez.
Aki meg meg itt is kopdosodik es kotekedik szegyellje el magat. Rugjatok meg bele egyet, sok emberseg szorult beletek. De ha veletek tortenne ilyen biztos nektek lenne a legnagyobb pofatok. Szanalmas de tenyleg.
2014. ápr. 16. 19:03
13/20 A kérdező kommentje:
Igen ez volt itt is hogy egyszer a nyakán egyszer a melkasán volt a köldökzsinor. Hogy részletesebben mondjam én 10.én mentem be öröm szülésre és a ctgn regel kiderült hogy nem ver a szíve.... eztkövetöen kaptam gyogyszert mint ahogy amugy is lett volna csak azal a külömbségel hogy halot volt a babám. két teljesnapig halot volt benem a baba, nem kaptam rendesen gyogyszert ezért fertözéstkaptam és kikelet még kaparni is..... én amufy ezt 22 évesen csináltam végi... retegtem hogy a kaparás után mi lesz...de szerencsére ott vége volt a balszerencsémnek. Most pedig ma bent voltam a korházban a záro jelentés ért és még mindig semmi.. pedig azt mondták hogy 6 hét már a 8 hetet is elhagytuk.... egyszerüen le szarnak minket...(még 6 másik nö babája halt meg ezen a héten a 41. héten )
14/20 anonim válasza:
Fogadd őszinte részvétem. Mi teljesen ugyanígy jártunk!!! Csak annyi különbséggel h én "csak" a 40, hétben jártam. Semmi indok nem volt a halálra.Se megbetegedés,se fertőzés,se elváltozás ami megmagyarázná,vagy részben magyarázná az elhalást. Mi elsőnek nem perlünk,hanem belsőleg indítottuk el a vizsgálatot. De ha ott sem,akkor megyünk a bíróságra.Azért nem oda rögtön,mert iszonyú hosszú idő a per lefolyása,és addig nem tudunk várni,míg a felelőst vagy felelősöket kézre nem kerítik.Nem a pénz a lényeg,de ha bíróságra megyünk,akkor már azt is kérjük.De most még nem.Nem írom le a történetemet,nehogy rám ismerjenek,és esetleg felkészüljenek.Majd.Nem olvastam végig a hozzászólásokat,mert már az első oldalt felháborodtam az egyiken! Mi az h vetélés?Ezek a halál esetek vetélések?? Teljesen kihordott terhességekről beszélünk!!Ha jártál így akkor írj ilyeneket!Hozzá teszem,nálam nem volt köldökzsinór probléma,a baba és a méhlepény egészséges.KITARTÁS NEKTEK!
2014. ápr. 18. 22:51
Nagyon sajnálom, őszinte részvétem. Nekem a bátyám halt meg, szülés közben komplikáció lépett fel, fogóval született és megnyomták a fejét, 28 napot élt. A terhességem alatt fogadott orvosom volt, az utolsó hetekben meséltem el neki, mert ahogy közeledett a kiírt dátum annál jobban féltem. Indítás lett a 40+6 napon, mert ő a komplikációk miatt nem engedi a a kismamáinak betölteni a 41, hetet. 40. héttől naponta nst 2 naponta uh, 38-39 héten heti 2 nst nála. Terhespatológia osztályvezetője. Végül minden rendben volt, császár lett, de nagyon fontos a fogadott orvos és szülésznő bárki bármit mond.
2014. ápr. 19. 22:33
16/20 A kérdező kommentje:
A következő kérdést írta nekem egy nö : " hogy szülhettél mikor elvetéltél .... csak azt mondom ez igazán érdekes..." kb ezt írta erre azt mondom , én választatom hogy megszülöm a babámat aki MEGHALT azért hogy megfoghassam és hogy tudjuk 100%-osan mi volt a baj! és ha valaki unatkozik nagyon kérem ne engem kóstolgasson hanem a kedves szülő anyát ! már nagyon uncsik vagytok,ha neked azt mondják egyik nap hogy jól van anyuka holnap megszülheti az ÉLÖ fiát másnap be mész reggel és azt mondják huppsz már nem él .... te mit mondanál... jo szed ki azt kész.... vagy végigcsinálnád mintha élne hogy tud veled volt-e baj......gondolkoztatok mielőtt beszéltek....
17/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm azoknak aki értelmesen szóltak hozzá!!!!Nagyon sok erőt kívánok a 40. hétben járt anyukának!!! Tudom min mész keresztül és , köszönöm hogy írtál!!!!!
Sajnálom a történteket, én 22 hetesen szültem meg a babám, fertőzés miatt beindult a szülés. Vetélés ez is sajnos :( Ne foglalkozz a rosszlelkű megjegyzésekkel...
2014. ápr. 22. 20:48
Nagyon sajnalom es oszinte reszvetem. Az en dokim sosem engedte tulhordani a terhessegem pontosan ezert. Mindket kislnayomnal beinditottak a szulest. az elsonel felment a vernyomasom igy egyertelmu volt h azonnal a 39ik hetben, a dokim nem vart egy oercet sem, a heti routine vizsgalat utan a korhazban kotottem ki. Masodik kislanyom az kesz raeros volt 40+2 naposan inditottak meg a szulest. A szuleszno mondta h akar hordhatoma 42ik hetig, az orvosom ezt nagyon ellenzi, mert sok a komplikacio. Nekem 3 vetelesem volt de korai terhessegek5, 7 es 8+5 naposak, el sem tudom kepzelni milyen lehet feldolgozni egy egeszseges baba elveszteset foleg emberi mulasztas miatt. En biztos eljarast inditanek es perelnek, nem a penz miatt hanem az elv miatt es amiatt h massal ugyanez ne tortenjen meg. Meg ha nehez is, es felidez rossz pillanatokat, meg akkor is osszekapnam magam es perelnem. Az a baj h az ember ilyen helzyetben annyira kiszolgaltatott, megbizik az orvosban es vegulis cserben vagy hagyva.
2014. ápr. 26. 17:25
Január 11-én ismeretlen okból megrepedt a magzatburok. 25 hetesen szültem meg a kislányom, aki a szülés után pár perccel meghalt. Meg sem foghattam. Csak egy pillanatra láttam.
3 hónap telt el, és ha megkérdik hogy vagyok, azt hazudom, hogy jól. Tegnapelőttre voltam kiírva vele.
34 éves vagyok, és első baba lett volna.
Talán az idő segít. Nem tudom. Egyenlőre én is pokolian szenvedek.
El sem tudom képzelni, hogy mit érezhetsz Te, aki végighordtad a babádat 9 hónapon át. Gondolom készen álltatok már a babaszobával is.
A legpokolibb érzés, amikor egy édesanya baba nélkül megy ki a szülészetről.
Apropó, hogy vártam az idei anyák napját. Hát... talán majd jövőre..
2014. ápr. 29. 20:41
Kapcsolódó kérdések: