Petevezeték lekötésről kinek mi a tapasztalata?
Itt most arra gondolsz hogy mi lesz utána vagy maga a műtét érdekel? Ha mindkét petevezetőd elzárják, nem eshetsz teherbe többé. Nekem bal oldali petefészek és petevezető eltávolítást végeztek. Ha a műtét érdkele, leírom hogy nekem hogy volt: Hétfőn be kellett fekűdni a kórházba, ekkor elvégezték az előzetes vizsgàlatokat. (vérvétel, beöntés, ja és semmi kaja egész nap, vagy max egy kis üres leves- én ezt kaptam)... Kedden reggel volt a műtét, előtte katéter felhelyezés. Ekkor én az egész napot átaludtam, olyan kómás voltam, éjjel viszont fenn voltam mert kiment a fàjdalomcsillapító hatása, na akkor szenvedtem igazán... Szerda: előszőr keltem fel az ágyból, de vissza is fektettek mert elfeketedett minden előttem... Fàjdalomcsillapítökkal ki lehetett bírni a napot. Kivették a katétert, onnantöl a saját làbamon mentem ki wc-re. (az első pisilés szinte csak vér volt)... Làttam a hasamon az óriási kötést... Csütörtök: könnyű ételeket már ehettem, egyre jobb volt minden. Az orvosom levette a nagy kötést. Làttam a 10 cm-es vágást a hasamon szépen összevarrva. Kisebb kötést kaptam. Péntek: már szinte unatkoztam a kórházban. A seb maga nem fájt, csak húzódott, főleg ha nevettem vagy tüsszentettem. Akkor olyan mintha ketté repedtem volna. Most megtanultam mennyi mindenhez kell hasizom :) A szombat-vasárnap eltellt. Hétfőn reggel mèg 8-óra előtt kidobtak a kórházból, s arra a napra nem is adtak már igazolást. 1 hetet voltam kórházban, és még 2-t otthon. (ebben mondjuk az is benne volt hogy kaptam egy kis húgyuti fertőzést a katétertől, az utolsó héten már csak amiatt kellett otthon maradnom). Aztán pótolhattam a suliba a 3 hetes anyagot... "Röviden" ennyi az èn történetem...
Üdv. És minden jót! :)
egy 18 éves lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!