El fog halni az embrió?

Figyelt kérdés
Múlt kedden elvileg 6+6 hetes terhesen mentem magándokihoz ultrahangra, a doki azt mondta, túl pici az embrió, már látszania kellene, és szívhang sincs, valószínűleg missed ab, de menjek be a kórházba kontroll UH-ra. Két napra rá meg is csinálták. Lett szívhang, az embrió is látszott, viszont nagyon pici volt, a CRL alapján 5 hét 6 napos. A szonográfus azt mondta, nagyon elbújós helyen tapadt meg, alig tud rálátni, nagyon fent és nagyon hátul, nagyon kell ügyeskednie, hogy látsszon, de szerinte minden ok, ne aggódjak, egyszerűen csak picike még, és bujkál. Ma, 5 nap után kellett visszamennem. Szívhang van, de még mindig bujkál, és nagyon pici, nem lehetett a CRL-en 1 mm-nél nagyonn növekedést mérni. Múlt héten 3,2 volt, most 3,6. Teljesen kétségbeestem, de a szonográfus nyugtatott, hogy sok ilyet látott már, semmi jel nem uta bajra, egyszerűen csak nem látszik még olyan jól. A szikhólyag mérete rendben van, és az nem nőtt, a petezsák mérete szépen, normál módon növekszik. Azt mondta, ha beteg lenne a baba, a szikhólyagon is látszana, és a petezsák sem nőne, nyugodjak meg, és menjek vissza egy hét múlva. Volt már két terhességem, mindegyiknél tankönyviek voltak az UH-k, és pontosan tudom, mikor fogant a baba, abszolút félidőben, így ez a nagy eltérés borzasztóan aggaszt. Tudom, hogy lehet negatív végkimenetele is a dolognak, ez a várakozás pedig teljesen kikészít. Arre lennék csak kíváncsi, van-e valakinek hasonló története, ami végül jól alakult, és tényleg létezik-e olyan, hogy így elbújik az embrió, és ennyire nehezen bemérhető helyen tapad, hogy csak később mutatja meg magát igazán. Hüvelyi uh volt egyébként, nem a legjobb, de nem is őskövület géppel.

#terhesség #missed ab #embrió #koraterhességi ultrahang
jún. 4. 09:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ohh! Ne aggódj. Én is teherbe estem váratlanul. Pozitív lett a teszt. Mentem orvoshoz. A doki azt mondta, hogy nincs szívhang és nem is látja. Viszont nekem erős pozitívak voltak a tesztjeim. Én hittem benne, hogy ott van, mert nem jött meg éreztem magamon is, hogy valami másabb. Orvostól orvoshoz mentem és 10. héten lehetett kézzel fogható eredményt kapni. Nagyon elbújt ráadásul pici volt. Még most is átlag alatt vagyunk, de az orvos azt mondta nem kell aggódjak, mert jól fejlődik.

Neked is, ha azt mondták, hogy nem kell aggódj akkor ne stresszelj, mert csak avval ártasz a picinek. Tudom, hogy nehéz nekem is stresszes vol6, mert ahogy meg láttam a tesztet izgalomba jöttem. Semmit nem szerettem volna jobban. Szörnyű volt, hogy először nem is találta az orvos. Kellett pár nap.

Kitartást és jó babavárást! ❤️🌸

jún. 4. 09:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ennyiszer nehezen hiszem, hogy elmérnék, nem értem a szonográfust, miért áltat. Persze reméljük, igaza van, de kicsit kétséges.

Ami lényeges: mikor teszteltél először pozitívat?

jún. 4. 09:55
 3/12 A kérdező kommentje:
Pont anyák napját lett pozitív a teszt, még csak halványan. 4 hete.
jún. 4. 10:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, te is tudod, hogy ez nem normális fejlődés, én sem értem, miért áltatnak. Ennyi hetesen, ennyi ember nem tudja elmérni ilyen modern gépekkel.
jún. 4. 10:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ha 4hete már+ teszted volt, akkor semmi remény, vagy nagyon bénák.
jún. 4. 10:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor már 7-8 hetes.
jún. 4. 11:20
 7/12 A kérdező kommentje:
Tudom, igen, hogy ennyi hetes. A petezsák meg is felel ennek. A doki első véleménye után teljes mértékben az elengedés felé próbáltam magam erősíteni, erre jött a szívhang és a szonográfus. Én is érzem, hogy nem oké, mondtam is az ultrahangon, de nagyon nyugtatott.
jún. 4. 11:29
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sajnos nagyon sokat számít a méret. Egyik barátnőmnek is ez volt. Már ki volt írva a műtétre, mert nem volt szívhang. Műtét előtt könyörgött uh miatt, és lett szívhang… hazaengedték őket, 1 hét múlva kontroll. Sajnos nem nőtt semmit és szívhang se volt. Teljesen összetört, mert csodababaként emlegették.

Készülj fel a legrosszabbra és nem érhet csalódás. Mindezek ellenére drukkolok!

jún. 4. 11:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
4 hete pozitív, akkor esélytelen. Még ha 9-10dpo környékén már pozitív, akkor is bőven.
jún. 4. 11:32
 10/12 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos valószínű, hogy nem fog megmaradni mert tényleg nagy a lemaradás.

Nekem is volt már ilyen, a 9. héten indult be és zajlott le spontán a vetélés.

De! A következő terhességem is így indult, el is szomorodtam nagyon. Aztán a 3. ultrahangon egyszercsak szépen látszódott, megfelelt a mérete is, most lett 7 éves. 😊 A húga és az öccse is sokkal kisebb volt az első UH-n de ők már a másodikra szépen behozták és megfelelt a méretük is.

Én azt mondom, hogy készülj a rosszabbik esetre de azért nincs teljesen kizárva az ellenkezője sem amíg nem vérzel. Nekem most a harmadiknál azt mondta az orvosom, hogy valamiért nagyon fura helydn tapadnak meg a babáim és nehéz emiatt mérni őket, hüvelyi ultrahanggal nem is látta egyiket sem normálisan.

jún. 4. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!