Van olyan, akinél vetélést okozott az amniocentézis?
Az 1%-ba beletartozik Svájc meg Kambodzsa is.
Gyakorlatban Magyarországon inkább 0,5%. Egyébként 5 évig dolgoztam klinikán, ahol csináltak amniocentesist is, egyetlen vetélést sem láttam utána.
Én egyet ismerek, aki csináltatott. Nem vetélt el, pedig nem nagyon kímélte magát utána se, mert eleve azért csináltatta, hátha kiderül, hogy beteg. Nem akarta a gyereket, csak a hülyéje későn vette észre, hogy terhes.
Nekem már a korom miatt ajánlott volt, de inkább kifizettem a rohadt drága NIPT tesztet, annyira félek tőle, pedig tényleg nagyon ritka, hogy vetélés lesz.
"...mert eleve azért csináltatta, hátha kiderül, hogy beteg. "
Baromság, ezt a vizsgálatot nem a nő kérésére vegzik el, realis, genetikai uh-val alatamasztott esely kell hogy legyen a betegségre.
#4! Most tényleg ezért kell lepontozni? Vagy mit követtem el?
Ha érdekel, magas anyai életkor miatt végezték, illetve, mint írtam, nem tűnt fel neki, hogy terhes, tehát lemaradt az 1.genetikai ultrahangról. Ilyen esetben baromira nem kell semmi ahhoz, hogy elvégezzék. De mivel nincs kötelező vizsgálat, ő végeztette, dönthetett volna úgy is, hogy nem megy. Tehát igen, eleve azért végeztette, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!