Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Vetélés után nem jön a baba....

Vetélés után nem jön a baba. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Februárban volt missed ab műtétem. Azóta próbálkozunk, de nem sikerül. Pajzsmirigyet, hormonokat nézettem, rendben voltak az értékeim. Azt hallottam, vetélés után nagyobb az esély a teherbeesésre — nem így lett. Az elment babára majdnem egy évet vártunk. Aki elvetélt majd újra terhes lett, mikor sikerült? Javasoltok bármilyen további vizsgálatot, készítményt?
2023. aug. 29. 21:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

10 hónapot vártunk rá. Decemberben veszítettük el (7+2)

Augusztusban lettem ismét terhes.

Türelem. Tudom h az ilyenkor a legkevesebb.

2023. aug. 29. 21:20
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem mi már "összefutottunk itt" kérdező, olvastam már pár hozzászólásod, meg szerintem az én kédésem alá is válaszoltál korábban. Nekem júniusban volt vetélésem, műszeres befejezéssel. Te miket szedsz most, vagy mivel próbálod támogatni a teherbeesést? Én Q10,E,D, multivitamin, folsav, méhpempő meg myo-inozitolt szedek, meg a lehetséges napokon a prefert gélt használjuk (mindent is kipróbáltam már). Még szoptatom a másfélévesem, annyira szeretném hinni hogy nem a szoptatás miatt ment el az előző picúr, eléggé a padlón is vagyok emiatt. November óta próbálkozunk.
2023. aug. 29. 21:46
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kerek 1 év volt, mire újra teherbe estem (bár a missed ab után 3 hónapot vártunk). Nagyon nehéz volt kivárni. Épp meddőségibe mentunk már, mikor rá 2 hétre kiderült, hogy babát várunk.

A második babánk viszont szoptatás mellett 4 hónap nem védekezés alatt osszejott.

2-es, én azt olvastam, hogy tanulmányok bizonyították, hogy a szoptató terhes nők között nincs több vetélés, mint akik nem szoptatnak. Szóval a kettő nem függ össze, még ha régen erről még voltak győződve.

2023. aug. 29. 22:06
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Kettes, szia, örülök, ha felismersz :), azért megnyugtató, amit a hármas írt a szoptatás-vetélés közti összefüggésről. Ne emészd magad!

Én a GAL babaváróját szedem, Q10-et (a férjem is), ill. D-vitamint. Nem tudom, ezeken kívül érdemes-e még mást. Pontos a ciklusom, van peteérésem, egyszerűen nem értem, miért nem sikerül. :(

2023. aug. 29. 22:25
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy én is írtam már neked, nem tudom. Sajnos, én is ebben a mendemondában hittem, de nekem se jött be eddig ☹️

Áprilisban vetéltem el. Ő 5 próbálkozás után jött össze, nekem spontán vetélés volt, nem volt missed ab. Azóta csak 2 próbálkozós hónap volt, de egyik se sikeres☹️ Közben kiderült, hogy újabb műtét kell, amivel megint elmegy pár hónap. Nem lennék ilyen türelmetlen, ha nem lennék már NAGYON benne a korban. Ezek a hónapok gyakorlatilag az utolsó hónapjaimból mennek.

Szedek babavitamint, D vitamint, Q10-et, és most kezdtem az E vitamint is.

2023. aug. 29. 22:41
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 2021 júliusában estem teherbe,augusztusban elvetéltem.Ezután 9 hónapig próbálkoztunk,nem jött össze.Feladtuk.Mondzam,hogy mégsem kell gyerek...2022 júliusában,majdnem napra pontosan megint teherbe estem.2023.márciusban megszületett a kislányom.☺️🥰🙏Tarts ki!Ne add fel,össze fog jönni.Nekem ez a 4.vetélésem volt.Az első után 2,5 évre jött össze
2023. aug. 30. 00:13
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is spontán vetélésem volt a 7. héten, a 3. hónapra fogant meg a kisfiam.

A volt kolleginám is spontán vetélése volt. Szintén a 7. héten és nekik majdnem 8 hónapra jött össze a picur.

Látod, még a hasonló korú és lefolyású vetélések között is lutri, hogy kinek, mikor jön össze.

Én nagyon hamar eltudtam engedni, hogy elment a kis magzat, írtam neki egy levelet, azt végig zokogtam, majd lezártam a levelet is, és a történteket is.

2023. aug. 30. 06:23
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtatok, jó olvasni mások történetét. A legtöbb ilyen kérdésnél a tipikus válasz az, hogy “28 napra megjött, a második meg már nem jött meg”. Sajnos valamilyen szinten a sürgetés-hasonlítgatás csapdájába estem (még nincs gyermekem), és a sok sikertörténet elbizonytalanít a saját fogamzóképességem, egészségem kapcsán. Tök rossz.

Utolsó, nekem sajnos tovább tartott elfogadni, elengedni az elvesztett babát, de most, több mint fél év elteltével abszolút késznek érzem magam a következő terhességre.

2023. aug. 30. 09:18
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok.

Megértem, hogy nehéz. Én sajnos a pozitív teszttől éreztem valami "furcsát" a lelkemben, tudatalattimban, a férjemnek is olyan idióta módon mondtam el, hogy ugyan pozitív a teszt, de még ne örüljünk, mert bármi lehet belőle. Pedig első próbálkozás, első baba lett volna az életünkben. Aztán barnázni kezdtem hébe-hóba, majd folyamatosan, kaptam gyógyszert, megint csak hébe-hóba barnáztam, aztán a kórházban kötöttem ki a 7 hetes vizsgálat után.

Hiába készültem (tudat alatt) a legrosszabra már az elejétől, nagyon sírtam. Sajnáltam a magzatot, bár a természet meg a testem nem ok nélkül gátolta meg a rendes beágyazódást, a petevezetékembe ágyazódott be.

Féltem, hogy megműtenek, borzasztó volt, de nem kell részleteznem.

Szóval részben emiatt volt nekem könnyebb a lezárás.

Aztán amikor 3 hónappal később újra 2 csík volt a teszten, egy fikarcnyi rossz érzésem nem volt, a terhességem alatt egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy akármikor is rossz eredményt, rossz hírt kapok. Hiába volt előtte a vetélés. Tudtam, éreztem, hogy minden rendben lesz.

Valószínűleg már a füleden jön ki a "Ne görcsölj rá" bölcsesség, de tényleg ez az egyetlen módja, hogy ép ésszel megússza az ember. Ha tud úgy szeretkezni, hogy nem az jár a fejében, hogy gyerek a miatt történik, hanem pusztán az élvezetek miatt.

Kívánom neked, nektek a legjobbakat :)

2023. aug. 30. 09:52
 10/14 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos vagy, én is neked ❤️
2023. aug. 30. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!