10 hónap útan teherbe estem és sajnos 8.hétben Elvetéltem .. /első terhességem/ valaki esetleg tudna adni valami tanácsot mi segitene előbb teherbe esni ? Elkezdtem szedni méhpempő kapszulát +gyógyteákat iszom.
Első trimeszterben gyakoribb a vetélés, valószínűleg sérült lett volna, amit semmivel sem tudsz megakadályozni.
Ne szedj semmit, mert csak összekuszálod a ciklusod. Képes vagy spontán megfoganni, és ez a lényeg. Legközelebb remélhetőleg minden rendben lesz.
Szerintem se bánd. Aminek/akinek menni kell, had menjen. Ennek oka van. Teherbe esni segiteni szerintem olyan dolgok tudnak (ha amugy minden oke):
-heti 2-3x egészséges mennyiségű mozgás (nem túl megterhelő-pl trx, de megis rendes mozgás, mondjuk alkalmanként 20-25 perc futas es 40 perc torna)
-egészséges érkezés (kerülni a finomitott cukrot es gyors felszivodasu szenhidrátokat)
-d vitamin, folsav
-aviva torna
-stressz mentes időszakok (amennyire lehet)
-ovuláció előtt 5-6 naptól 2 naponta együttlét, ovu utáni napig-de igazából ahogy jól esik
-és nem rágörcsölni :)
Reszvetem a veteles miatt! Az okokat keresni felesleges, mivel a terhessegek 2/3-a vetelessel vegzodik, azon belul is korai vetelessel (azaz az elso 12 hetben), az ok pedig altalaban olyan fejlodesi rendellenesseg, kromoszoma problema, ami az elettel osszeegyeztethetetlen.
Amit fentebb irtak, azt kiegeszitenek:
- ne varjatok sokat a probalkozassal, amint lelekben es testileg is erzitek h johet a kovetkezo, mehet a probalkozas. Veteles utan konnyebben megfogan egy kovetkezo terhesseg. Az orvosok szoktak javasolni 3 honap szunetet, de sokszor indokolatlan, igazabol attol fugg a varakozas, h a szervezeted mikor all keszen egy uj babara, azaz a ciklusod mikor all vissza.
- ovulacios teszttel kovesd nyomon a ciklusod
- ha nem all helyre a ciklusod, kerj egy hormonpanelt, nincs e gond pl a pajzsmirigyeddel. Ez is lehet akadalyozo tenyezo.
- a veteles “megelozesere” szoktak javasolni aspirin protectet, amit az 1. Trimeszter alatt erdemes szedni. Allitolag segit… ki tudja… nekem orvos ajanlotta a veteles utani terhessegemnel, es vedono is dicserte.
- folatos varandosvitamin
Nagyon Szepen Koszonom Mindenkinek a válaszokat 🙏🏼❤️
Sokat segít.. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!