Van itt olyan, akinek szinte szülés előtt, esetleg szülés közben, vagy a baba megszületése után történt valami a picivel?
Csak úgy kíváncsiskodni ilyenről nagyon szemét dolog. Ujratraumatizalja azt, akivel történt.
Igen, itt vagyok. De nem írom le, mi történt. Olvasgass a neten, ha rémüldözni vágysz.
Klebsiella esbl fertőzést kapott az újszülött osztályon. Fél évig csak emiatt kellett vérvételre hordani.
Ez kórházi baci,antibiotikum rezisztens, kezelést nem kapott rá.
Nem a saját tapasztalatom, de közeli családtag kisbabája halt meg az anyukája hasában a kiírt dátumon (a születése napján). A nyakára tekeredett a köldökzsinór.
Azon túl, hogy mélyen együttéreztem az anyukával, különösen megérintett, ugyanis én is várandós voltam, a kislányomat vártam.
Sajnálom a történteket. :( nem csámcsogni akartam rajta, csak szimplán tájékozódni, meg esetleg tanulni belőle, hogy mire figyeljek a saját babámnál ha bármi lenne. Néha eszembe jutnak ilyen hülye gondolatok, ne haragudjatok, hiába próbok nem gondolni rá.
Aki válaszolt érdemben annak köszönöm.
Hú, sztem nem felkészülsz, hanem ötleteket gyűjtesz, mire poroghetsz még rá.
Ez tudatosítsd és próbálj váltani
Semmire nem tudsz felkészülni.
Figyeld a magzatmozgást, és ha nem érzed hosszabb időn át (mondjuk fél napig) vagy szokatlannak érzed, akkor irány az orvos. Sajnos a késői magzatelhalások 70%-ának valódi oka soha nem derül ki. Ezért is van az a mondás, hogy az anyaméh a világ legveszélyesebb helye.
Ettől függetlenül a halvaszülés aránya az élveszüléshez képest kb. fél ezrelék, azaz pici az esélye,
De te már valószínűleg megszültél a kérdés kiírása óta, így feleslegesen aggódtál.
Jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!