Mennyi ido utan illik egy ismerosre ra irni miutan 2 nappal a szules utan elvesztette kisbabajat?
Ketto veteles utan
9honapos terhesseg utan megszuletett a babaja es meghalt.
Nincsenek szavak...
"Pedig egy idő után rá kell írni. Pont azért szigetelődnek el az ilyen tragédiát átélt emberek, mert a könyezetük nem tudja kezelni, és mindenki eltűnik mellőlük."
Te miről beszélsz? Azt gondolom, egy ilyen helyzetben a rokonok és barátok, esetleg tényleg közeli ismerősök (mittudomén, valaki az utcából, akivel sokat beszélgetsz) úgyis írnak az embernek, ergo kap segítséget/támogatást, ehhez nem kell 500 Facebook-ismerősnek ráírnia a gyászoló szülőre.
Én ilyen helyzetben legalábbis nem szeretném, pláne az eset után hetekkel, amikor már esetleg öaszeszedtem magam, hogy szimpla ismerősök írosgassanak nekem a gyerekem halála miatt.
Ahogy a 9-es írta, aki közeli, azzal úgyis beszélsz egyébként is.
3-mas vagyok.
Nyilván nem arra gondoltam, hogy az utolsó random ismerős írjon rá. De nagyon gyakori, hogy a barátok is eltűnnek ilyenkor, és nem rossz szándékból, hanem mert nem tudják, hogyan kezeljék a helyzetet, nem akarnak zavarni stb. Nem mindenki olyan, hogy magától keresi az emberek társaságát a bajban.
És igen, lehet, hogy a gyászában nem hiányoznak neki a barátok, vagy az nem hiányzik, aki ráírt. Erre mondtam, hogy ha nem válaszol, nem szabad megsértődni. De lehet, hogy pont olyan hangulatban lesz, hogy jólesik neki. Vagy válaszol egy hét múlva, amikor szeretne valakivel beszélgetni.
És ismétlem, nem a no name Facebook-ismerősre gondoltam, hanem arra, akivel amúgy jó a viszony, közel állnak egymáshoz, de nem testvér/legjobb barát.
Mi történt a babával? Beteg volt, vagy születés közben sérült? 😞
Én nem írnék, az olyan személytelen. Inkább felhívnám, akkor lehet hallani a hangján, hogy mennyire van maga alatt, és el lehet-e hívni valahova, hogy kimozduljon, vagy még korai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!