Mennyi ido utan illik egy ismerosre ra irni miutan 2 nappal a szules utan elvesztette kisbabajat?
Ketto veteles utan
9honapos terhesseg utan megszuletett a babaja es meghalt.
Nincsenek szavak...
Pedig egy idő után rá kell írni. Pont azért szigetelődnek el az ilyen tragédiát átélt emberek, mert a könyezetük nem tudja kezelni, és mindenki eltűnik mellőlük.
Ha jó barát, akkor akár rögtön megírhatod, hogy bármikor hívhat, ha akar, és mindenben támogatod. Ha csak ismerős, akkor azért várj néhány hónapot, és csak valami semlegeset írj, pl.kérdezd meg, mi újság vele.
Ha nem válaszol, ne sértődj meg. Akkor úgy tűnik, még korai volt. De inkább ne válaszoljon, mint hogy teljesen becsavarodjon, mert senki nem beszél vele.
Nem írod, milyen közeli ismerős. Ha amúgy is rendszeresen tartjátok a kapcsolatot és beszéltek heti rendszerességgel, akkor bármikor.
Ha egyébként nem, csak úgy amúgy ismerős, akkor szerintem nem illik ráírni.
Ha közeli ismerős, akkor ráírnék egy pár napon belül. Megkérdezni szüksége van-e valamire, illetve megpróbálni beszélgetni vele olyasmiről, ami kicsit eltereli a figyelmét.
Nálam a nagyobb traumáknál pl sokat segített, hogy tesóm elhívott szimpla programokra (fagyi-bambi a városban, ilyenek) és tök másról beszélt, éreztem, hogy nem állt meg a világ, és egy kicsit nem a gyászba merültem. Persze ezek mind egyéniek, de egyetértek a fentiekkel, jobb, ha nem hagyod elszigetelődni.
Miért kellene ráírni?!
Meg amúgy igen, nem mindegy a viszony. Nekem pl unokatesóm vesztette el a babáját a 36.héten. azóta sem beszéltem vele, pedig 5 éve volt.
Ha nagyon nagyon közeli barát lenne, csak akkor írnék rá. Amúgy semmiképp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!