Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Mit tehetnék kettő vetélés...

Mit tehetnék kettő vetélés után, hogy sikerüljön egy egészséges terhesség?

Figyelt kérdés

Elmúlt évben kettő elhalt terhességem volt, egyik már az első szívhang vizsgálat után halt el, második sajnos eddig sem jutott el.

Kémiai terhességem is volt, de csak nagyon halvány tesztcsík jelezte, kizárólag 10-es teszten, de hogy hihetek ennek, az is alátámasztotta, mert 5 nappal kitolódott az akkori ciklusom, valószínű nem a teszt volt rossz.

Ezek után nem tudom, mit tegyek, belevághatok-e újra, mivel segíthetnék a helyzetemen.

Orvos nem igazán foglalkozott velem, semmilyen tanácsot nem kaptam, sem vizsgálati irányokat nem jelölt ki.

Pajzsmirigy tökéletes, progeszteron rendben, elvileg uh szerint minden oké, nincs ciszta, peteérés van, méhnyálkahártya rendben, terheléses cukor rendben. Ciklusom szabályos.

38 éves vagyok, így sajnos az életkor nem a legideálisabb, annyi, hogy igyekszem sportolni és kifejezetten egészségesen élek, súlyfelesleg nincs.

Ennyit tudok magamról... Mit tudtok tanácsolni, merre tovább?

Esetleg aki hasonló cipőben járt, mi jelentett megoldást? (tudom, minden szervezet más, inkább csak azért is kérdezem, hogy lelkemnek is jó hallani, hogy innen még van remény.)

Köszönöm szépen a válaszokat!

2022. ápr. 27. 11:08
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Keress másik orvost (akár meddőségi klinikán) és tőle kérj tanácsot.

Az már alapból szar hozzáállás, hogy beletörődsz, hogy nem foglalkozik veled az orvos.

2022. ápr. 27. 13:01
 12/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2022. ápr. 27. 13:01
 13/32 anonim ***** válasza:
57%

Kedves Kérdező! igen, nekünk együtt nem ment, pedig egyikőnknek sincs semmi szervi baja. sajnos a mi kapcsolatunkat nagyon megviselte és idővel tönkretette a sikertelen gyerekvállalás.

több párt is ismerek akiknek közösen nem, de mással lett gyerekük.

ha ti el tudjátok fogadni, hogy esetleg nem lesz baba, akkor nincs gond. de sajnos ilyen is van.

2022. ápr. 27. 13:19
 14/32 anonim ***** válasza:
53%

Ha a fogantatás megtörténik, akkor nem gondolnám, hogy az lenne a baj, hogy nem passzoltok össze a pároddal. Valóban léteznek ilyen esetek is, de akkor egyáltalán nem is szokott megfoganni a baba.

Tehát itt valami más lesz a gond.

Ez lehet egyrészt hormonális probléma. Másrészt életmódbeli problémák, mint a stressz vagy túlzott fizikai igénybevétel (írtad, hogy sportolsz).

2022. ápr. 27. 13:25
 15/32 A kérdező kommentje:

Mindenkinek hálásan köszönöm a sok segítő választ.

Véralvadás zavara nem merült fel bennem, de meg fogom nézeti.

Vitaminokat szedem, D-t is külön és terhesvitamint is, direkt a fogantatás segítésére.

Nem sportolok keményen, heti párszor, ha tehetjük sétálunk egy-két-három órát a természetben, néha tornázom vagy futok és jógázom valamilyen szinten, azt naponta. De ezeket sem merem, ami lehet már túlzott óvatosság, ahogy félidő után vagyunk, csak gyaloglás marad, ha pozitív teszt van, akkor is nyilván. Ciklus elején "merek" jobban sportolni. Ami így viccesen hangzik, de erre is odafigyelek, lehet teljesen értelmetlenül, de tényleg próbáltam mindennel vigyázni, ami csak felmerült bennem, hogy esetleg árthat...

Férjem kivizsgálása következik ezután. Próbálom vele is tudatosítani, elég hiú férfi :) , de elfogadta, hogy muszáj lesz megnézni, mennyi és mennyire életképes sejtek vannak "odalent". Első lépésben ez meglesz, aztán átgondolom amiket írtatok és szép sorban megpróbálok a végére járni.

Ami még kérdés bennem felmerült: Van-e értelme addig is (amíg az ilyenkor gyakoribb vizsgálatok le nem mennek) spontán próbálkozni a teherbeeséssel, vagy jó eséllyel megint ugyanez lenne a vége??? (Műszeres befejezés, ami testileg is, lelkileg is megterhelő volt... de nyilván legjobban maga a veszteségérzet. Nagyon rossz még belegondolni is, hogy ez újra megtörténhet velünk.)

2022. ápr. 27. 14:23
 16/32 anonim ***** válasza:
A D vitamint azt valaki nem hasznosítja úgy, hiába szedi, nem akarok hülyeséget mondani, de olvastam erről, és meg szokták nézni azt is, hogy milyen a szintje.
2022. ápr. 27. 15:15
 17/32 anonim ***** válasza:
Ja, és szerintem adj magadnak pár hónap pihit, én ezt tenném, mert az aggódás se segít, sőt... Minél előbb kezdj el időpontokat kérni.
2022. ápr. 27. 15:16
 18/32 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként nem kicsit felháborítónak tartom, hogy az embernek a neten kell kutakodni mi tévő legyen, mert az orvost nem érdekli.
2022. ápr. 27. 15:20
 19/32 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem nyugodtan probalkozzatok ha lelkileg meg birjatok a veszteségeket. Lehet hogy a következő egészséges lesz, szurkolok!

Ha meg genetikai gond van akkor sajnos benne van a pakliban hogy csak a 4. 5. terhesség jön össze, ez nagyon nehéz lehet.

2022. ápr. 27. 15:41
 20/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Sajnos úgy látom én is, ez "nem probléma", vagyis nem ellátandó dolog.

Ha majd várandós leszek, foglalkoznak velem. Ha vetélés történik, azt ellátják. De ennél többet sajnos nem tudtam elérni, sem állami, sem magán (!) rendelőben/orvosoknál...

2022. ápr. 27. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!