21 hetes terhes nő ha orvosi beavatkozással elvetél betegség miatt, mi történik a magzattal?
Figyelt kérdés
A szülés beindításakor megkapja már a végzetes injekciót, vagy miután kibújt? A testet kiadják, hogy eltemethessék vagy mi történik vele?2022. jan. 24. 16:30
11/12 anonim válasza:
10. Igen ez a gyakorlat sajnos, de nem ez a jogszabály. Nem az, hogy kötelező kiadni, hanem hogy a családnak joga van megkapni az elhalt magzatot a kegyeleti jog értelmében. De mint írtam elképesztő bonyolult. Néhány hónapja olvastam egy család esetét, akik végül megkapták de elég kemény falakba ütköztek. Sajnos most nem találtam meg, hogy hol is olvastam. Egyébként ez sajnos jellemző, hogy Magyarországon kvázi gyerekként kezeli az egészségügy az embereket. Nem kell megvédeni őket, tudnak felelősen dönteni arról, hogy mi legyen a magzatukkal.
12/12 A kérdező kommentje:
A minap kaptam az információt, aki átélt ilyet sajnos, hogy tőle megkérdezték hogy igényt tartanak-e a magzat hamvaira. Viszont ahogy az előttem szóló is mondta ez legtöbb helyen hosszadalmas procedúra és fel se teszik a kérdést.
2022. jan. 25. 08:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!