Irjatok létszi mert nagyon félek missed abortusz hogy zajlik? 😭😭
Szia! Nagyon sajnálom, őszinte részvétem! :-(
Megértem mit érzel most:-( én áprilisban jártam így. 4 év küzdelem után, 2.lombikunk. Nekem is hematóma volt, elkezdett felszívódni, de leállt a szíve. A lelki része ezerszer rosszabb a dolgonak. Mondják, hogy nem kell visszatartani a sírást, de ott a személyzet előtt én próbáltam tartani magam. Amikor elém raktak egy papírt akkor elkezdtem zokogni ott mindenki előtt, az állt a papír tetején, hogy halott magzati űrlap. Pár kérdést ehhez feltesznek. Utána kellett menni a laminária felhelyezésére, ezzel kitágítanak, hogy később ne legyen baj a szülésnél. A dokim mondott mindent, hogy mit csinál. Nem fogok hazudni neked, amikor egy csipesszel megcsípte a méhem az fájt. Utána ahogy tágultam, azt én egy menstruációs görcshöz hasonlítanám. Utána várni kellett pár órát amíg tágultam, majd műtőbe átttolás. Ott elaltatnak, és szobádban kellsz fel. Nekem utána testileg nem fájt, picivel lelkileg is jobb volt. De idő kell hozzá, hogy túl legyél rajta, elfelejteni nem fogod. Igyekeztem neked részletesen leírni. Mielőbb felépülést kívánok, és sok erőt!
11-es vagyok: Sajnálom, hogy így nem törődtek veled. Nálam barnázással kezdődött, azt hittem normális, mert az intézetben is azt mondták, meg neten is olvastam, hogy a kúptól amit használtam lehet ilyen. Nálam mivel lombik így már a legelejétől ment a progeszteronpótlás. Egy keddi napon mentem UH-ra, előtte való nap elkezdtem vérezni, ott már teljesen azt hittük vége. Másnap UH-on a doki azt mondta van 2 petezsák, egyikben embrió, másikban a hematóma. Másfél hetet kórházban kellett feküdnöm, közben többször elhangzott a fenyegető vetélés. Hazaengedtek amikor elkezdett felszívódni a hematóma, de otthon is ágyban kellett maradni. 1 hét múlva kontroll, azt mondta szép szabályos a petezsák, de rossz az UH gépe, és nem találja a szívhangot. Ez volt csütörtökön, hétfőn kellett kórházba menni. Addig ott voltunk a tudatlanságban, de hétvégén már sejtettük, hogy vége, mert elmúlt a hányinger. Hétfőn ki lett mondva a végítélet, kedden műtét.
Igenis, hogy kell ennyivel is szaladgálni. Fontos a progeszteron pótlás is ilyen esetben, nekem még a hematóma miatt rutascorbint kellett szedni. Ráadásul ha tudod, hogy hematómád van akkor jobban vigyázol is magadra. Például nem lehetett nehezet emelni, hajolni sem.
Én azzal vígasztaltam magam, hogy remélhetőleg csak beteg volt, és azért nem maradt velünk. Jobb az elején így járni, mint később akinek pl meg is kell szülni Az még szörnyűbb lehet.
Bízz benne, hogy következőleg rendben lesz. Ha szeretnél beszélgetni írj nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!