Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Akik már vetéltek és szültek...

Akik már vetéltek és szültek is megmondanák, hogy ez mennyire hasonló állapot?

Figyelt kérdés

Természetes vetélésre gondolok, ahol nem volt orvosi befejezés.

Mondjuk nekem rettenetes (de kibírható) fájdalmam volt vetéléskor. Olyan volt, mintha ki akarták volna szakítani egy az egyben a méhemet, meg minden belsőségemet. Még a lábamba is sugárzott a fájdalom. Illetve a fejem sem volt tiszts, bódultam. Felkavarta a gyomrommat, jött a hányinger, nyomta a beleket, úgyhogy a wc-n trónoltam sírva. Ami ott volt, azt nem is részletezném. Az elkövetkező napokban pedig mindig görcsöltem, olyan volt, mintha a menstruációm első napját élném meg folyamatosan, csak persze sokkal intenzívebben. Kb. 10 napig tartott (ennek 2 hónapja, szóval tervezzük a következő babucit). Néha úgy befeszült odalent, hogy járni is alig tudtam. Húzott a görcs rettenetesen.

Szóval a szülés is hasonló (meg az utána következő napok), csak erősebb? Mivel a baba is jóval nagyobb. Nekem sajnos még nincs összehasonlítási alapot, azért kérdezem.

2019. nov. 3. 10:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A vetélési görcsöket meg se éreztem a szülési görcsökhöz képest. A kettőt össze se lehet hasonlítani. Testileg kipréselsz valakit, összevarrnak és örülsz mint majom a farkának, hogy túl vagy rajta. A vetéléskor lelkileg megzuhan az ember, tele van kérdésekkel, fájdalommal. A következő pozi tesztnél pedig nagyon fog aggódni.
2019. nov. 3. 13:33
 2/6 A kérdező kommentje:

Ezért is nem érted a sok hülye abortot, ha a szüléshez képest semmi a vetélés. 10+ napot mindenki kibír, míg kitisztul. Olyan, mint egy nagyon intenzív menzesz, semmi szükség beavatkozásra, kivéve, ha vérben lubickolsz.

Te is kivártad gondolom?

2019. nov. 3. 14:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyerekem 8 hetesen halt el, elöntött a vér, berohantam a kórházba, doki mondta, nincs szivhang. Két hét múlva műtöttek, mert nem tisztult ki a méhem. A doki elcseszett valamit, 4 héten át véreztem, vérmérgezésem lett, mert bent hagyott egy pár milis darabot. 40 fokos lázam volt, életkedvem a béka segge alatt. Elmentem magándokihoz, mert az Uzsokiban falaztak egymásnak a dokik. Másnap a Sote-n műtöttek meg újra. Pontosan egy évre a műtétnek született meg a lányom, akivel a,terhesség alatt 3x voltam vérzés miatt a dokinál. Tudom mit élhettél át, te tudod, én mit éltem át, amikor a Sotés orvos azt mondta, ha mág egy hetet várok, tuti a meddőség, kettőt, nem élem túl...?

Szóval igen, van összehasonlítási alapom, sajnos.

Első voltam.

2019. nov. 3. 20:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát elég szomorú, pont ezt írtam, hogyha elönt a vér, akkor sajnos muszáj a műtét. Durva, hogy 2 hétben telt, mire kiírtam és még szarul is csinálták meg.

Én nem akartam műtétet eleve. Nálam is elhalt 8 hetesen a terhesség. 3 hétre rá indult be a vetélés. A doki támogatott a kivárásban, bár elmondta mik a rendellenes tüneteket, mikor kell azonnal hívnom.

Sajnálom, ami veled történt, de örülök, hogy összejött a baba.

U.i.: Remélem nem értetted félre, tudom nagyon jól, hogy nem minden rajtunk múlik, nem mindig intézi el a testünk egyedül a dolgokat.

2019. nov. 3. 21:00
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én kérek bocsánatot, most megint babát terveznénk és,fél év alatt most lett a 2. vetélésem. Kicsit magam alatt vagyok :(

Sok sikert nektek a babához, előbb-utóbb biztos sikerül. És akkor visszasírod még azokat az éjszakákat, amiken egyhuzamban tudtál 8 órát aludni :D

2019. nov. 3. 21:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Szívből drukkolok neked/nektek. ❣️

Bármennyire is fura, a helyzetünk elég mindennapi. Ha ez bármennyire is segít. Nekem segített. Nem mintha más bánata könnyíteni, enyhítene az enyémen. Csak annyi, hogy nem úgy tekintek magamra a tényeket tudván, mintha én lennék defektes vagy ilyenek. Egyszerre elfogadtam a helyzetet.

Megértem az elkeseredettségedet. Teljesen normális, amit érzel, 1. a hormonok miatt, 2. az érzéseid miatt, 3. fizikai fájdalom is közrejátszhat.

2019. nov. 3. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!